Koltuğu değil, ülkeyi düşünmek!

Bir ülkede demokrasinin olduğunu iddia edebilmek için ortada “güçlü ve ülke geleceğinde söz sahibi olacak yetki ve yeterlilikte muhalefet partileri” olması gerekir.

Oysa Türkiye’deki üç muhalefet partisi de farklı nedenlerle yıpranmış ve zayıflamış durumdalar. HDP 7Haziran’dan bu yana “seçim öncesi yaptıkları kardeşlik, Türkiye partisi olma söylemlerini” tümüyle bir tarafa bırakarak terör örgütü PKK’nın açık destekçisi durumuna geldi.

Ana muhalefet CHP 1 Kasım seçiminde de antidemokratik şekilde yeni milletvekilleri seçerek, kurultayını aynı antidemokratik ve baskıcı havada yaparak, birçok konuda tutarlı politika ortaya koymayarak kendini zayıflattı.

MHP ise 1 Kasım seçiminde 4’üncü parti konumuna düştüğü yetmezmiş gibi adeta bir cadı kazanına dönüştü.

Neden korkuyorlar?

Partide genel başkanlığa aday olan isimler ve muhalifler olağanüstü kongre için gerekli imzadan da fazlasını topladı.

Bahçeli “Bu yetmez, haklarını mahkemede arasınlar” dedi, muhalifler mahkemeye gittiler, “olağanüstü kurultaya gidilmesi” kararı çıktı. Genel başkan adayları “Bu imzaları atan delegeler, sizi de seçen delegeler, neden korkuyorsunuz” derken bu kez MHP Genel Merkezi “Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi’nin verdiği karara karşılık Sivas’ın Gemerek İlçe Mahkemesi’nden “Ankara’dan çıkan kararı tedbiren durdurma” kararını çıkarttı.

Haberin Devamı

Yetki gaspı ve hsyk

MHP’de en güçlü genel başkan adayı Meral Akşener bu kararı veren Gemerek Hakimi İlhan Işık’ı HSYK’ya şikayet etti.

Akşener’in şikayeti Hakim Işık’ın “yetki gaspı yaptığı ve tarafsız olmadığı” gerekçesine dayanıyor.

Bu arada MHP Burdur İl ve Merkez ilçe yönetimleri “Meral Akşener’i karşıladıkları için” MHP Genel Merkezi tarafından dün görevden alındı. Yine dün Mersin’de Meral Akşener’i destekleyen isimlerin bulunduğu otele “Genel başkanımız aleyhinde hiçbir organizasyona izin vermeyeceğiz” diyen bir grup MHP’li tarafından baskın yapıldı.

MHP’de Grup Başkanvekili ve partinin en güçlü isimlerinden Oktay Vural’ın muhaliflere yönelik sert dil nedeniyle “Bahçeli’ye destek deklarasyonunu” imzalamadığı haberi de önemli bir gelişmedir. Bütün bu olanlar, genel başkanların koltuk kaybetme korkusuyla yaptığı baskılar sadece kendi partilerine zarar vermelerine sebep oluyor.

Haberin Devamı

Genel seçim…

CHP’de de Yalova Milletvekili Muharrem İnce dokunulmazlıklar konusunda muhalefeti “Anayasa’ya aykırı olmasına rağmen ‘evet’ dediklerini söyleyerek korkak davranmakla” suçladı. “Muhalefet liderleri değişmelidir. CHP’nin lideri de değişmelidir” dedi.

Meral Akşener siyasete yakın isimlerin dillendirdiği bir ihtimali vurgulayarak “MHP’de kongre olmaması halinde Ağustos ayında genel seçime gidileceğini” söylüyor.

Anketlere bakarak bunu “muhalefet partileri oylarını arttıracak değişimi gerçekleştiremediği takdirde bir kez daha kaybedecekler” şeklinde değerlendirmek de mümkün. Bu durumda sormak lazım; çırpınmak yerine partiniz ve ülkeniz adına doğru olanı yapmanız gerekmez mi? Yine kaybederseniz seçmeniniz sizi bağışlar mı?

DİĞER YENİ YAZILAR