Terör önlemleri yetersiz!

Türkiye’deki canlı bomba ve diğer terör eylemlerini artık Batı ülkelerinde olanlarla karşılaştırmak, “o ülkelerde de aynı derecede terör ihtimali var” demek pek doğru değil.

Perşembe günü Gaziantep’in Karkamış ilçesinde Suriye Cerablus’tan yapılan havan atışları sonunda bir mahalle toptan boşaltıldı.

Cuma günü Nusaybin’de yine yola tuzaklanan bomba patlatıldı, 3 asker ve 3 polis yaralı.

Aynı gün “Nasıl oluyor da yollara tuzaklanan bombaların hiçbiri bu eylem gerçekleştirilirken fark edilmiyor. Asker ve polisin geçeceği yolları PKK bu kadar iyi bilirken Emniyet ve TSK neden gereken önlemleri önceden alamıyor” sorularını sormuştum.

Bu sorular halkın merak ettiği ve öğrenme hakkının bulunduğu sorulardır ama cevap veren veya tartışan yok.

Oysa Meclis’teki partiler, vekiller ya sille tokat birbirine giriyor ve zaten nereye baksa şiddet ve üzüntü gören halkın moralini bozuyor, bu şiddet dalga dalga topluma yayılıyor.

Veya “yeni anayasa, dokunulmazlıkların kalması, başkanlık sistemi” gibi konular en önemli sorunumuz olan iç ve dış terörün önüne geçiyor.

Haberin Devamı

Canlı bomba fark edilmedi

Bursa saldırısını yapan canlı bomba kadın ve yanındakilerin bulunduğu otobüs Bursa İnegöl’de durdurulmuş.

Kimlik güvenlik görevlileri tarafından incelenmesine rağmen “sahte olduğu” anlaşılamamış ve hiçbir işlem yapılmamış.

Kadının yanındaki imam nikahlı eşi Faysal Ç’nin “IŞİD fedai timiyle birlikte eylem yapabileceği” bilgisi var.

Gruptaki bir başkası 2015 Haziran’ında Suriye’den Türkiye’ye girmiş.

Üstelik saldırı anında Almanya Başbakanı Merkel’in eşinin de Bursa’da olduğu açıklandı.

Önceden “IŞİD’li fedai timine ait istihbarat” alınmış.

Bütün bu verilere baktığınızda ortada açık ve net bir “güvenlik zafiyeti” olduğunu kim inkar edebilir?

ABD Bakanı’nın itirafı

Artık terör eylemlerini IŞİD mi yaptı, PKK mı sorusuna cevap aramanın da bir anlamı yok. Belli aralıklarla canlı bomba eylemlerini sırayla yapıyorlar ve Türkiye bu eylemlere yoğunlaşırken diğer tarafta “PYD’nin ele geçirmek ve kantonlarını birbirine bağlamak için uğraştığı Cerablus ve Azez”den Türkiye’yi top atışlarına tutuyorlar.

Haberin Devamı

Perşembe günü ABD Savunma Bakanı Ashton Carter, Senatör Lidsey Graham’ın sıkıştırarak, arka arkaya sorduğu “PKK ve PYD ilişkisi” hakkındaki sorularını cevaplarken “PYD-YPG’nin PKK ile bağlantılı olduğunu” resmen kabul etti.

Graham’ın “Türkler’in Suriye’de YPG’yi silahlandırıdığımız için bize kızgın olması sizin için şaşırtıcı mı” sorusuna da “Hayır” cevabını verdi. Senatör Graham’ı kutlamak ve teşekkür etmek gerekiyor. Türkiye’nin sorması gereken soruları sormuş ve gerçeği söyletene kadar da vazgeçmemiş.

ABD yalnız silahlandırmadı, hava desteği ile PYD’ye sınırımızda toprak kazandırdı.

Bizim sormamız gereken soruları Graham sormuş da, “yaşadığımız bunca terörün sebeplerinden olduğunu itiraf eden ABD’ye Türkiye’nin soracağı soru” yok mudur?

Bir nokta daha var; ABD Parlamentosu’ndaki tablo bir Meclis’in denetim gücünü gösteriyor. Bunun bizde de olduğunu iddia edebilir miyiz?

DİĞER YENİ YAZILAR