‘Atom bombası gibi’ olaylar!

Milyonlarca insanın tüm geleceğini değiştirecek, bugününü de zehir eden olaylar yaşanıyor ve bir çok konuda yaratılan algılarla gerçekler görmezden geliniyor.

Akla gelen ilk örnek Avrupa Birliği’nin hala “mültecilerle ilgili” olarak bulduğu tek çözümün onları Türkiye’ye göndermek olması.

Bunu “Geri Kabul Anlaşması” ile sağladılar ama buna rağmen hala mutlu değiller ve Türkiye’yi suçlamaktalar.

Avrupa Komisyonu Başkanı Prodi İtalya’da mültecilerle ilgili bir toplantıda Türkiye-AB arasında imzalanan Geri Kabul Anlaşması’na değinmiş.

Bu anlaşmanın “biraz acıklı, biraz insani, biraz da ticari olduğunu” söylüyor ve şöyle devam ediyor;

“Anlaşma tatmin edici değil. Güç dengesini dikkate alan bir ticarete dönüşüyor. Türkiye’nin elindeki 1,5 milyon mülteci adeta atom bombası gibi. Ne zaman isterse bunları üstümüze atabilir”.

Sorumlu sizsiniz

Önce yanlışlarını düzeltelim, yapılan anlaşmanın “insani” hiçbir yanı yoktur. Olmadığını yalnızca AB medyası defalarca “Merkel’in utanç verici anlaşması” başlığıyla verdiği biliniyor.

Haberin Devamı

Birleşmiş Milletler birçok kez AB’nin “mültecileri topluca deport etmesinin AB ilkelerine ve insan hakları yasalarına göre yasak olduğunu, bunu yapamayacaklarını” söyleyerek uyardı.

Buna rağmen AB anlaşmayı yaptığı gibi bir de üstüne Türkiye’ye –zaten asla vermeyecekleri- vizesiz geçiş hakkı konusunda “Haziran’a kadar Yunanistan’a geçen mülteciler azalmazsa vize yok” tehditleri yapmayı sürdürüyor.

Türkiye’deki mülteci sayısı da Prodi’nin dediği gibi 1,5 milyon değil, şu anda 3 milyona yaklaşmış haldedir.

Ölümler kimin umurunda?

Geçen Cumartesi yine Ege’de Sisam adasına geçmeye çalışan mülteci teknesi battı, 1’i çocuk, 4’ü kadın olmak üzere 5 kişinin öldüğü bildirildi ama “kayıp” olduğu söylenen 4 sığınmacının da boğularak hayatını kaybettiği muhakkaktır.

Mısır’dan İtalya’ya geçemeye çalışan mülteci dolu teknenin batmasıyla 400 kişinin bir defada boğulduğunu AB bilmiyor mu?

Bunu yapan, yüksek ihtimalle öleceğini bilerek Mısır’dan İtalya’ya veya Türkiye’den Yunan adalarına geçmeyi göze alanlar bundan sonra mı vazgeçecek?

Haberin Devamı

AB tamamen kendi çıkarı uğruna, sorumluluktan ve terörden kaçmak için mültecilerin ölümünü hiç de düşünmeden, yalnızca “çıkarcı ve ticari” denecek bir plan yaptı.

Şimdi ise anlaşmanın “ticarete dönüşmesinden” söz ediyor. Bu skandal tablonun en büyük sorumlusu “mültecileri ülkeler arasında eşit şekilde paylaşmayan, Türkiye’nin hiçbir ciddi sorunuyla ilgilenmeyen” Batı ülkeleridir. Bunu konuşsunlar!

Terörist cenneti…

PKK Türkiye’de IŞİD’den farksız eylemler yaparken hala “PYD-PKK ortaklığına verdikleri desteği” konuşsunlar.

Dün Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş “ Suriye terör örgütlerinin cenneti haline geldi… Birçok ülke ellerindeki devasa imkanlara rağmen göçmen sorunu başta olmak üzere bu sorunları tiyatro seyreder gibi seyrediyor” dedi.

Bizim ülkemizi aynı duyarsızlıkla seyrediyorlar, dikkat edelim de AB’nin kaçındığı Suriye kaosu burada yaratılmasın!

DİĞER YENİ YAZILAR