Ruslar “masum”u oynamasın!

Tartışılacak konu çok; Can Dündar ve Erdem Gül’ün hala tutuklu olmasından, Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi cinayetine, Güneydoğu’da arkası kesilmeyen terörden sınır ötemizde aleyhimize gelişen olaylara ve Rusya gerilimine kadar sayısız sorunumuz var.

Birçok ilçede sokağa çıkma yasakları sürerken dün Diyarbakır’ın Sur ilçesinde Elçi’nin vurulduğu yerde çatışma çıktı ve polis bölgeyi boşalttı. Rusya ile “Türkiye sınırında düşürülen Rus uçağı” gerilimi öyle yükseldi ki Rus yetkililer NATO’yu suçlamaya başladı. NATO’nun Ankara’ya arka çıkmasıyla “onun da olaylardan sorumlu olduğunu” söylüyor, “çifte standartçı tutum sergilemekle” suçluyorlar.

Putin ve ambargosu

Putin’in “Türkmenler işin bahanesi, biliyoruz ki Rus uçağını petrol taşıyan IŞİD kervanları Suriye’den Türkiye’ye rahatça geçsin diye vurdular. Elimizde kanıtlar var” iddiasına karşılık Erdoğan “Nereden doğal gaz ve petrol aldığımızın belli olduğunu, bu iddia ispatlanırsa bulunduğu makamda durmayacağını” söyledi.

Başbakan Davutoğlu’nun “Rus tarafı ile diyaloğa açığız ama özür beklenmemeli” açıklamasından sonra ise Rusya Türkiye’ye uygulayacağı ekonomik yaptırımları içeren tedbirleri imzaladı. Türkiye ile ticari-ekonomik işbirliği çalışmaları bitecek, tarım ürünleri ithalatı, tur satışları durdurulacak, Türk TIR’larına verilen izinler iptal edilecek ve hatta “bilimsel işbirliği” bile sonlandırılacak.

Haberin Devamı

Yüksek öğretim kurumlarının ilişkisini bitirmesiyle Türk öğrenciler de geri dönmek zorunda kalacaklar ve dönmeye başladılar bile…

Türkmenler’in çığlığı

Rusya ısrarla “uçağın Suriye hava sahasında düşürüldüğünü ve Türkiye özür dilemeden ilişkilerin düzelmeyeceğini” söylüyor. Bu söylemle tüm sorumluluğu Türkiye’ye yıkmaya çalışıyor, peki kendisini “çok masum” yapan nedir?

Suriye Türkmen Meclisi Başkanı Abdurrahman Mustafa ise Independent’a verdiği röportajda “Rusya’nın Türkmenleri kuzeybatı Suriye’den çıkarıp Esad’a alan açmak istediğini, sivillerin yaşadığı yerleri hatta kaçtıkları kampı vurduğunu” anlatırken “O pilot tatile gelmemişti, bizi öldürmek için oradaydı” diyor. Gerçekten Rusya “terörist kovalıyorduk” yalanını bir kenara bırakarak önce bunu açıklamalı; Suriye’nin Türkiye sınırına 5 km mesafedeydik dediğine göre, orada, Türkmen bölgesinde ne işi vardı?

Haberin Devamı

YPG’ye silahlar!

Halep-Afrin’de PKK’nın Kandil kadrosu tarafından eğitildiği bildirilen 1500 kişilik YPG ana eğitim merkezine neden silah indiriyor? Artık dış müdahaleler için en geçerli bahane olan “IŞİD’le mücadele”yi öne sürerek Esad muhaliflerini ve Türkmenleri hedef alan Rusya neden açıkça PYD-YPG’ye destek vermeye başladı?

Neden PYD’nin sınırdaki Azez-Cerablus hattında ilerlemesine yardım ediyor? Esad-PYD ve Rusya’nın ortaklaşa yürüttükleri bu projenin sonunda Türkiye’ye faturası ne olacak?

Rusya’nın Türkiye sınırında yaptıklarıyla IŞİD’le mücadelenin bir alakası yok, uçak konusunda Türkiye’yi suçlamadan önce kendi suçlarını dünyaya açıklasın!

DİĞER YENİ YAZILAR