PKK planları ve ABD!

Terör aynı hızla devam ederken dolar da Türk Lirası karşısındaki rekor yükselişini Bayram tatiline rağmen sürdürdü ve 3.0753’e ulaştı.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek birkaç gün önce TV’de; siyasi istikrarsızlığın ekonomiye yansımaları konusunda yaptığı konuşmada “Herşey duruyor, özellikle yatırımlar…Türkiye’nin dış kaynağa ihtiyacı var, bu da duruyor” demişti.

“Türkiye’ye ilişkin algının kötüleştiğini, risk priminin hızla arttığını” vurgulayan Şimşek “çözüm sürecinin sekteye uğramasının Türkiye’nin potansiyel büyümesini olumsuz etkileyeceğinin” de altını çizdi.

Burada dikkat çeken nokta; Maliye Bakanı “terörün ve zaten seçim hükümetiyle ortaya çıkan siyasi çalkalanmaların ülkenin geleceği açısından yaratacağı tehlikeleri, mevcut durumda bile algının kötüleşmiş olduğunu” söylerken diğer tarafta çözüm sürecinin tamamen bitirilmiş olduğunu gösteren açıklamaların devam etmesidir.

Teröristin anlayacağı…

Cumhurbaşkanı Erdoğan iki gün önce “teröristlerin anladığı dil neyse o şekilde mukabele edileceğini” söyledi. Kısa süre öncesine kadar çözüm sürecinin devam ettiği açıklanırken gelinen noktada bunun tam aksi bir tablo görülüyor.

Haberin Devamı

Suriye savaşının sınırlarımızda yaptığı harita değişikliği ile Güneydoğu’daki gelişmelerin bağlantısı ve bir terör örgütüyle mücadele ederken karşımıza PYD, IŞİD hatta DHKP-C gibi başka örgütlerin de çıkması Türkiye’yi Rusya, ABD ve diğer ülkeler ile bu durumun çözümü için işbirliği arayışına itmiştir.

Dün de Şırnak’ta PKK ile güvenlik güçleri arasındaki çatışmada yaralıları almak üzere giden ambulans terör örgütü tarafından kaçırıldı ve şoförü öldürüldü.

Yine Şırnak’ta çatışma esnasında PKK’nın bir eve attığı havan topuyla 3 vatandaş hayatını kaybetti, 3 kişi yaralandı.

PKK, saldırılarını sürdürürken “Suriye’deki PYD güçlerini Güneydoğu’ya çekmeyi kararlaştırdığını” da açıklıyor.

PYD’ye ABD desteği

Kobani olayları sırasında PKK ile PYD nasıl ortak çalıştılarsa şimdi Güneydoğu’da da bunu sürdürecekler. ABD’nin de IŞİD’e karşı PYD’yi açıktan desteklediğini, silah ve her türlü yardımı sağladığını, “ortaklığımız sürecek” dediğini biliyoruz.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise “ABD şu anda bedel ödemiyor, bedel ödeyen biziz. PYD,YPG,PKK, DAEŞ hepsi bize göre terör örgütüdür” diyor. Doğrudur, ABD Suriye ile sınıra sahip değil, oradaki terör örgütlerinin tehdidi altında olan biziz ama aynı tehlike; ABD bizi ilk günden Suriye savaşına itip, muhalifleri desteklememiz için baskı yaparken de mevcuttu.

O günlerden bugünü görebilmemiz gerekirdi.

Şimdi ABD’nin yaklaşımına üzülüyor olmamız ne yazık ki onun PYD’ye ve dolayısıyla PKK’ya destek vermesini önlemeyecektir.

Rusya’nın ise her şart altında desteklediği Esad’ın gitmesine yardım etmeyeceği açıktır.

Bu nedenle Esad konusunu bir yana bırakıp “terörün diğer örgütleri de katarak güçlenmemesi” için gereken neyse onu yapmak zorundayız.

Böylesine ciddi bir tehlike ortamında siyasi kavgalarla zaman kaybetmek, seçimi çözümün önüne almak çok büyük hata olacaktır!

DİĞER YENİ YAZILAR