Koltuk Meselesi!

PKK saldırılarında çocuklar hayatını kaybediyor, Cizre’de 2’si çocuk 4 kayıp verilmişken 16 yaşındaki bir başka çocuk da 2 kurşunla hayatını kaybetti.

Dün de yazdığım gibi; bunlar olurken, çocuklara bile saldırılırken, sözüm ona PKK’ya “vatan görevini yapan güvenlikçilere saldırmayın” talimatları veren Kandil liderleri, onlarla paralel hareket ederek teröriste “gerilla” yakıştırması yapan, saldırıların yıldönümünü kutlayan HDP’lilerin söylemlerinin ne anlamı var?

Dün geçici hükümette yer alan “HDP’li 2 bakanın devir teslim töreni yapmayacakları” açıklandı. HDP’li AB Bakanı olan Ali Haydar Konca aynen Demirtaş gibi, özellikle olayların içyüzüne değil yüzeysel bakanları inandıracak barışçıl bir konuşma yapmış.

“Ne makam ne mevki derdimiz var. Tek derdimiz silahları susması. Biz farklı politika yürüteceğiz. Somut göstergeside ‘kırmızı plakalı araç’ kullanmamak olacak” demiş.

Resmi araçta pkk!

Şırnak’tan Bitlis’e, Diyarbakır’dan Van’a, Şanlıurfa’dan Muş’a Hakkari’ye kadar koca bir bölgeyi cehenneme çeviren, çocuk, polis, korucu, asker demeden önüne kim çıkarsa katleden, yüzlerce kiloluk patlayıcılarla eylem planlayan PKK’yı durdurmak için küçük parmağını bile kıpırdatmayıp öylece seyreden HDP’nin bu romantik ve etkileyici konuşmaları ancak “saf”ları inandıracak durumdadır.

Haberin Devamı

Perşembe günü Ağrı Eleşkirt Emniyet Müdürlüğü ekipleri, HDP Eleşkirt İlçe Başkanı Engin Dursun yönetimindeki aracı, kaçmasına rağmen durdurdu ve içinden çıkan 2 kişinin verdikleri ifadede “Dursun’un kendilerini kandırarak PKK-KCK kadrosuna teslim etmeye götürdüğü” anlaşıldı.

Daha önce HDP’nin resmi plakalı araçlarla PKK’ya yardım ettiği haberi de duyulmuştu. Bu durumda “kırmızı plakalı bakan aracı” kullansalar ne olur, kullanmasalar ne olur. Her siyasi parti elbette “ortada ciddi ilkesel engeller veya başka engellemeler yoksa” yüksek makamlara gelip ülkeyi yönetme amacı taşır, bunda bir yanlışlık yok.

Seçimden önce açıklayın!

Önemli olan devlet görevini “dürüst ve millete, yeminine sadık kalarak” yapabilmektir.

Haberin Devamı

7 Haziran seçimlerinin sonuçları çıktıktan kısa süre sonra ve HDP 80 milletvekili ile Meclis’e girmişken başlayan PKK terörünün nedenini 1 Kasım seçiminden önce bu halka açıklamak zorundalar. Bugün “bakan koltuğuna oturma” ayrıcalığına kavuşmuşken hala devam eden terörü açıklamak zorundalar.

Çözüm sürecinde de terör tam olarak kesilmemişti, askeri araçları devirmekten, asker şehit etmeye, yollara hendek kazıp, yol kesip kimlik sormaya kadar terör devam etti. Ama süreç nedeniyle bunlar ön plana çıkarılmadı.

Madem ki şimdi seçim yapılacaktır, çözüm sürecinin muhatapları “süreçte, Dolmabahçe mutabakatında ve seçimin sonunda ne olup bittiğini, saldırı ve şehitlerin nedenini” şeffaflık adına halka bildirmelidir.

Diğer tarafta “tarafsız olması, mevcut hükümetten de kimsenin girmemesi” gereken seçim hükümetinde bunun yapılmamış olması da bağımsızlığın sağlanmaması açısından çok önemlidir.

Bugün 30 Ağustos Zafer Bayramı… Büyük Taarruz’da uzaktan yönetmek yerine “askerlerinin başında savaşan” Gazi Mustafa Kemal Paşa öncülüğünde imkansızı başaran kahraman şehitlerimize ve tüm şehitlerimize şükranla doluyuz. Onları hiç unutmayacağız!

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR