Terör zirvede!

Ülkenin içinde bulunduğu kaos haline, gelen şehit haberlerine bakınca toplumun ruh sağlığını koruyabiliyor olması takdire şayandır.

Salı günü yine Diyarbakır Lice’de aslan gibi 3 askerimiz yol kesen PKK’lılarla çıkan çatışmada şehit oldu. Dün Siirt’te karayoluna PKK’nın yerleştirdiği bomba askerler geçerken patlatıldı, ilk belirlemede 8 askerimiz şehit!

Ve dün İstanbul’un göbeğinde, en önemli tarihi sarayımız Dolmabahçe’nin kapısındaki nöbetçilere el bombası atıldı, uzun namlulu silahlarla ateş açıldı ve 1 asker yaralandı . Şehitleri, yaralıları saymak, haberini vermek bile zorlaştı.

Bu durumda gündemin hala “hükümeti kurma görevi CHP Genel Başkanı’na verilecek mi, verilmeyecek mi” sorusuna kilitlenmesi nerede görülmüştür?

Erdoğan ne dedi?

Ankara’da ortaya atıldığı söylenerek yazılan anlamsız senaryoların yanlışlarını çıkarmak yerine Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 14 Haziran’da uçakta gazetecilere yaptığı açıklamayı hatırlayalım; “milli iradeye saygı” dan söz etmiş ve “Birinci parti kuramazsa görevi ikinci partiye veririm, yine kurulamazsa tekrar seçim yapılır” demişti.

Haberin Devamı

Bu durumda görevin CHP’ye verilmesi Cumhurbaşkanı’nın dile getirdiği kendi tercihidir, senaryo yazmaya, buna “parlamenter sistemin açığı” demeye ne gerek var?

Mevcut şartlarda…

Görevin devredilmesi, özellikle Türkiye’nin içinde bulunduğu “tek bir günün kaybedilmemesi gereken” tabloda “sistem açığı” değil, yerine getirilmesi gereken ciddi bir vazife olarak görülmelidir.

Hükümet kurmayı ikinci partiye vermeden seçime gitmek ve “teamüle uymadım” demek yanlış olacaktır, mevcut durumda eğer bir hükümet kurulması ihtimali varsa bu ihtimal sonuna kadar zorlanmalı, Cumhurbaşkanı’nın dediği gibi “eğer o parti de kuramazsa seçim” gerçekleşmelidir.

Liderlerin, Meclis’e girerken yapmış oldukları milletvekili yeminini unutmamaları lazım. Vatanın milletin bölünmez bütünlüğü tehlikede olduğu gibi vatandaşların hayatı da tehlike altındadır ve toplumda huzur kalmamıştır.

Sorun yalnızca hayati tehlike de değil, Türk parası dolar karşısında hızla değer kaybetmeye devam ediyor, dün dolar neredeyse 2.91’e fırlayarak yeni bir rekor kırdı. Türkiye’nin vadeli borçlarıyla ilgili risk primi de 2 yılın en yüksek düzeyine çıktı.

Haberin Devamı

Terör şantajı

Selahattin Demirtaş “CHP’nin kuracağı hükümete gireriz” derken MHP’nin böyle bir hükümete yanaşmayacağını biliyor. Ve aynı sırada PKK liderlerinden Cemil Bayık “ABD araya girerse ateş kes yapıp çözüm için görüşecekleri” mesajı verdi.

Görüntüdeki samimiyetten uzak durum gözden kaçmıyor. Birkaç haftada onlarca masum insanı katleden ve kentlere indirilen terör adeta ABD’nin de desteğiyle “masaya oturma tehdidi ” olarak kullanılıyor gibi…

Bu durumda “Dolmabahçe açıklamasından sonra ne oldu da masadan kalkıldı ve bugünler yaşandı” sorusu ortaya çıkıyor ve toplum haklı olarak sürecin taraflarından bu sorunun cevabını bekliyor.

Türkiye senaryolar, acımasız oyunlar ve şantajlarla zaman ve can yitiriyor, anlaşılmadığı zannedilen samimiyetsizlikleri toplum anlıyor.

Herkes kararlarını buna göre vermeli, Meclis acilen çözüm üretmelidir!

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR