IŞİD neden Türkiye’de?

Onlarca yıldır bir terör örgütü ile mücadele ediyorduk, şimdi başımıza yenileri çıktı. IŞİD ve diğer cihatçı örgütlerden, bunların yanında Esad’ın şiddetinden kaçan milyonlarca Suriyeli Türkiye’ye alındı ama bizim ülkemiz de Suriye’deki kaosu yaşamaya başladı.

Duyulan gelişmeler sanki Irak veya Suriye ile ilgili haberlermiş gibi bir duygu veriyor.

Dün İngiliz gazetelerinin Türkiye içinde ilk kez IŞİD terörünün başlamasıyla ilgili yorumlarından bazılarını vermiştim. Bunlardan Daily Telegraph “IŞİD’in yabancı savaşçılarının çoğunun Suriye’ye Türkiye üzerinden, korunmayan sınırlardan geçtiğini” yazdı.

Batı’nın gördüğü…

Bu durumun nedeni olarak “Esad rejimi ile boy ölçüşmek için savaşçıların ve silahların geçişine izin verilmesini” gösterirken kamuoyunun “laçka sınır kontrollerine ve IŞİD’in desteklendiği algısına” olan tepkisinin arttığını belirtti.

Bunlar yabancı medyanın benzer yorumlarından bir kısmıdır ve AB’nin bu konuda uzun süredir yaptığı uyarılara da dayanmaktadır. Kısacası Batı ülkeleri bugün Türkiye’nin IŞİD denilen kanlı örgütle karşı karşıya kalmasında kendi sorumluluğu olduğunu da ortaya koyuyor.

Haberin Devamı

IŞİD’in yaptığı söylenen Suruç katliamının ardından Ceylanpınar’da iki genç polisimiz evlerinde başından vurularak öldürüldü ve cinayetleri PKK üstlendi.

Terör cehennemi!

Adeta terör eylemlerini sıraya koymuşlar ve ülkeye ortaklaşa terör cehennemi yaşatma planı yapılmış gibi… Olaylar anlaşılamaz ve yorumlanamaz bir noktaya getirildi.

23 Temmuz Perşembe günü Mehmetçik gün içinde IŞİD’le 3 saat çatışmıştı, gece sınırda TSK yeniden IŞİD hedeflerine ateş açtı.

Sınırda güvenlik güçleri IŞİD militanlarının telsiz konuşmalarından “yeni bir saldırı” hazırlığında olduğu bilgisini aldı. Dün ise Şırnak’ta “bölgeye elektrik veren Cizre- Silopi hattına sabotaj” yapıldı.

Gaziantep sınırında 1 astsubayımızı şehit eden IŞİD’in Suriye’de elinde tuttuğu bölgeden sınıra cephane yığdığı da verilen bilgiler arasında.

En azılı örgütler...

Türkiye bugün almaya çalıştığı önlemleri en az bir yıl öncesinden almalıydı. Ülkeye binlerce IŞİD militanının girdiği açık ve net haberler olarak verildiğinde, hatta çok daha öncesinden bu girişlerin kesinlikle önlenmesi için gerekenler yapılmalıydı, yapılmadı.

Haberin Devamı

IŞİD’in terör eylemlerini diğer illere, bölgelere yayma tehlikesi ülke çapında yoğun güvenlik önlemi gereksinimini şart kılıyor.

Bu arada Kandil’den KCK Eşbaşkanı Hozat “Suruç katliamı ve Kobani’de 200 kişinin öldüğü IŞİD saldırısı”nın sorumlusu olarak Hükümet’i ve MİT’i gösterdi, silah bırakmanın söz konusu olmadığını söyledi.

Önümüzde zorlu günler var. Askerimiz, polisimiz ve toplumumuz dünyanın en azılı terör örgütlerinin tehdidi altında. Ve tabii bu tablo içinde koalisyon hükümeti kurmak beklemeye alındığından kararları geçici hükümet veriyor.

Meclis ülke çapında alınacak güvenlik önlemlerini tartışmalı ve acil kararlar alınmalıdır!

DİĞER YENİ YAZILAR