Oynamayın!

Dini sömüren siyasetçilerin yarattıkları ibret niçin ders verici olmuyor?

Haberin Devamı

Dini sömüren siyasetçilerin yarattıkları ibret niçin ders verici olmuyor?

Siyaseti din istismarı üzerinden yapanların hepsi, aynı felâketli sonuçları mutlaka kendi tecrübelerinde yaşamak ve yaşatmak zorundalar mı?

Dinle oynayan partiler, Cumhuriyet'in laik geleneklerine büyük zararlar verdiler. Bu zorlamalar, demokratik rejimde kesintilere bile sebep oldu.

Tayyip Erdoğan'ın AKP deneyi, siyasi operasyon olarak başarılıdır ama toplumsal maliyeti açısından acıklıdır, vahimdir!

Üç buçuk yıllık "Ilımlı İslâm" icraatının ortaya çıkardığı manzarayı dün Hürriyet'te Ertuğrul Özkök, saygın bir Amerikan araştırma kuruluşunun bulgularına bakarak değerlendiriyordu.

Korkmuştu ve "Bu araştırma Türk halkının gerçek duygularını yansıtıyorsa bir felâkete gidiyoruz" diyordu.

Felâketin sebebi
Çünkü İslâm dünyasının en makul üyesi bildiğimiz Türkiye bu araştırmaya göre Müslüman dünyanın en fanatik ve en fazla düşmanlık üreten ülkesi haline gelmiş durumdadır.

İslâmi ideolojinin ılımlı da olabileceğine dayanan AKP denemesi için bu araştırmanın ortaya koyduğu resim, tam bir iflâs görüntüsüdür.

Peki Tayyip Erdoğan ve kurmaylan acaba işledikleri hatanın farkına varmışlar mıdır?

Hatadan dönmenin faziletini gösterecek yüreğe ve akla sahipler mi?

Din sömürüsünün ılımlısı-aşırısı olmuyor. Yarış ortamının açıldığı her yerde aşırılar kazanıyor.

Bakın İstanbul'da iki radyoya RTÜK uyarı cezası verdi.

Sebep; radyodan dinleyicilere başı açık hanımları örtünmeleri konusunda "Müslümanca, delikanlıca" uyarmaları öğütlenmiş, Başbakan da gönderme yoluyla eleştirilmiştir:

Nerede duracak?
"Eskiden her taraf dindar insanlarla doluydu. Eşi örtülü, ibadet ehli insanlar.. Kendi halkının önüne çıkıp, ikide birde poz veren, flaş patlatılan, karısını insanlarla sosyal aktivite adına onunla bununla tokalaştıran...

Laiklikle kavga eden, din sömürüsü yapan siyasetçi hiç unutmayacak:

Toplum inanan-inanmayan diye bölünmeye başladığı zaman herkesi "yeteri kadar Müslüman" bulmayan birileri mutlaka çıkacaktır!

İranlı yazar Emir Tahiri'nin uyarısını çerçeveletip asmak lâzım:

"İran'da İslâmi Eğilim adıyla yönetime gelen Humeyniciler, kendi devrimlerinin ilk kurbanları oldular. 1979'u izleyen dört yılda 400 din adamı ve Humeyni yanlısı siyasetçi, İslamcı köktenciler tarafından yeteri kadar İslamcı bulunmayarak öldürüldü."

Cumhuriyetin laiklik geleneğine zarar vermenin pişmanlığı yoktur. Herkes aklını başına alsın!

DİĞER YENİ YAZILAR