HDP’nin terörle sınavı!

Seçim sonrası tam koalisyon için görüşmeler başlayacakken birden PKK- KCK açıklaması duyuldu.

Bu açıklamada “çözüm süreci bitti, savaşa hazırlanıyoruz” diyordu ama zaten o süreçte de vur-kaç saldırılar hep sürmüştü.

Açıklamanın arkasından saldırılar arttı. Ardahan’ın Göle ilçesinde, aynı gün Ağrı’da PKK askerle çatışmalar çıkardı.

Arkasından polise kalaşnikoflu saldırı düzenlediği haberi çıktı. Önceki gün ise “Molotoflu, bombalı, silahlı saldırı yapılacağı” ihbarı üzerine PKK-KCK’lı 5 şüpheli yakalandı.

Akşam saatlerinde Ağrı Doğu Beyazıt’da devriye görevi yapan askerlere PKK tarafından uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Görülen o ki PKK “kendi planları ve kurulacak hükümet”le ilgili bir mesaj vermeye çalışıyor…

Bu mesaj ne?

Koalisyon sürecinde CHP ve MHP ile ilgili tablo, şartları ve ihtimaller baştan beri oldukça açık ve şeffaftı. Bu süreçte çelişkili söylemler ve eylemlerle bağlantılı parti ise HDP oldu.

Demirtaş’ın ve diğer HDP’lilerin “barış, demokrasi, hukuk, silahların bırakılması” gibi konulardaki söylemleri seçimde onlara emanet oylar sağladı ki bunu onlar da biliyor. Bu nedenle seçmene, halka karşı borçlular ve bu borca sadık kalacaklarını da belirttiler.

Haberin Devamı

12 Nisan’da Ağrı Diyadin’de 50 kişilik PKK grubunun askere saldırması ve 4 askerin yaralanmasından sonra Demirtaş “İhbar geldiğinde bize haber verselerdi PKK’yı durdururduk, devlet daha önce yardım istediğinde bunu yaptık, saldırıyı önledik” demişti.

Demek ki istediğinde PKK saldırılarını önleyecek gücü var.

Seçim sonrası “Öcalan silah bırakma çağrısı yapmak için bekliyor” demişti, demek ki Öcalan’la görüşme kopuk değil ve “biz HDP olarak istesek de silah bıraktıramayız” sözü de tümüyle doğru değil.

Demirtaş şimdi “Biz AKP’ye benzemeyiz, hiç kimse bizim adımıza karar alamaz” dedi ama KCK’nın “Anayasa değiştirilmeden HDP bir koalisyona giremez ve destek veremez” açıklamasını unutturması zordur.

Acaba hızlanan saldırıların mesajı “olası bir koalisyonu önceden baltalamak” olabilir mi?

AKP-HDP ihtimali!

Veya istikrarsızlığa yol açarak Güneydoğu bölgesinin karışması, kaosun ülke çapına yayılması?

Haberin Devamı

PKK’nın planlarını biz bilmiyoruz ama şüphesiz ki “çözüm süreci kaldığı yerden değil, daha ileri aşamadan derhal başlamalı” diyen Selahattin Demirtaş biliyor.

Demirtaş “Türkiye’yi Ortadoğu’daki yangınlardan ancak çözüm süreci korur” sözündeki “çözüm”ün ne olduğunu, terörün durması için ne istediklerini, Dolmabahçe mutabakatında son aşamada olduğu bildirilen çözümün neden bozulduğunu” açıklamalıdır.

Aynı şekilde Hükümet kanadının da verilen sözlere ve aradaki ilişkiye şeffaflık getirmesi gerekiyor. CHP ve MHP dışında,HDP’yi de yok sayamayacağını söylemek ama “onunla koalisyon istemediklerini” belirtmek ciddi çelişkidir.

AKP-HDP koalisyonu neden olamaz, topluma anlatılmalıdır!

Sevgili okurlarım, hepinizin mübarek Ramazan Bayramı’nı kutluyorum, hayırlı olsun!

DİĞER YENİ YAZILAR