Güvensizlik duygusu!

Medyada iktidar partisine çok yakın duran isimler “AKP seçmeninin mutsuz, kızgın, güvensiz” olduğunu açıklıyor.

Cumhurbaşkanı’na en yakın duran ve överek göklere çıkaran, gerçekleri görmesini engelleyenlerin, sıkıntı anında “onu ilk terk edecek” kişiler olduğunu söylüyor.

İktidar partisini bugüne kadar desteklemiş yazarlar bile son yıllarda yaşananların oyları düşüreceğini tahmin ederken bazı araştırma şirketlerinin israrla tam aksini iddia eden rakamlar vermesi açıklanamayan bir çelişkidir.

Dış bağımlılık

Yüzde 20’lerin üstünde olan kararsız seçmenin oylarının da seçimi etkileyecek önemli bir unsur olduğu biliniyor ve bu “kararsız kesim oranları” bile aynı anda farklı veriler şeklinde halka sunulmaktadır. Kamuoyu anketleri ve medyada yapılan tahminler seçmeni “yanıltıcı” etki yapıyor.

Seçim için iktidar partisi oy oranı farklı kişi ve şirketler tarafından “yüzde 40 ile yüzde 45 ve üstü” olarak gösterilirken aradaki farkın çok yüksek olması bu tahminlerdeki tutarsızlığı ortaya koyan bir gerçek değil midir?

Haberin Devamı

Türkiye ekonomisinin uzun süre rayında gitmesine 2002 öncesinde hazırladığı makro ekonomik projelerle, Merkez Bankası’nın güçlendirilmesiyle büyük katkı sağlayan Kemal Derviş’in son açıklamaları ise Türkiye’nin ekonomik istikrarsızlığına ve güvensizliğe dikkat çekiyor.

Derviş ne içerde ne dışarıda kimsenin yatırım yapmadığını, büyük cari açıkla “geleceğimizin dışarı bağlı” olduğunu vurguladı.

Koalisyon olabilir

Yatırım gücünü içerde yaratmamız gerektiğini, bunun da iç tasarruf yoluyla olacağını, bu konuda ise “dünya sonuncusu” olduğumuzu söylüyor.

Başbakan Yardımcısı Arınç da “İç tasarrufta kötüyüz, israf karnemiz kırık” dememiş miydi? Hatta bu sözü “israf olamasaydı vergi almamıza gerek kalmazdı” diye tamamlamadı mı?

Kemal Derviş “Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı Başkanlığı, Dünya Bankası Avrupa-Ortadoğu-Kuzey Afrika Ülkelerinden Sorumlu Baş Ekonomist” gibi dünya çapında önemli konumlarda görev yapmış bir uzmandır.

Şu anda Türkiye’de “uzlaşma kültürünün eksik olduğunu, ortaya çıkacak bir koalisyonun kutuplaşmaya çözüm olacağını” söyleyerek Almanya’yı örnek veriyor.

Haberin Devamı

Seçim sonunda kimin kiminle koalisyon yapacağını bilemeyiz ama tüm uzmanlar aksini söylüyorsa koalisyonu “çözümsüzlük” gibi sunmanın yanlışlığını görebiliriz.

Çaresiz Türkmenler!

Bodrum’a tarım işi bulma vaadiyle getirilen ve burada yaşam savaşı veren 8 Türkmen aile turizm sezonu gelince zorla otobüse bindirilip Aydın’ın Söke ilçesine sürülmüşler.

Irak ve Suriye’de IŞİD ile hükümetlerin zulmünü yaşayan, Irakta yapayalnız bırakılıp aç susuz yollara düşen milyonlarca Türkmen’e yardım eli uzatılmamıştı.

Mısır ve Filistin’i dilimizden düşürmez, Suriye’den kaçan mültecilere her kolaylığı sağlarken soydaşlarımızı hala neden sıkıntıda bırakıyoruz?

Vicdanlar sızlıyor, Türkmenlere yardım eli uzatılmalıdır!

DİĞER YENİ YAZILAR