Seçim söylemi kaosu!

Seçime tam 2 hafta kala siyasi parti açıklamaları tam bir karmaşa halinde.

Sadece belli bir konudaki söylemleri alsanız bile içinden çıkmak mümkün görünmüyor.

Oysa siyasi partilerin dikkat etmesi gereken nokta; propaganda yaparken gerçeklere ve yasalara saygılı olmaktır. Ülkenin Meclis’ini, Hükümetini oluşturanlar buna dikkat etmezse vatandaştan “şeffaflık ve dürüstlük” beklemek mümkün mü?

Temiz toplum, temiz siyaset umutları hep ilk günlerde söylenip sonra hayal olarak mı kalacak?

İnandırıcı değil!

İktidar partisi ile HDP arasındaki söz düelloları bu konuda önemli bir örnektir.

Başbakan Davutoğlu’nun miting meydanlarında “HDP binalarına yapılan saldırıyı, sol örgüte mensup dediği DHKP-C’li bir teröristin yaptığı açıklaması” HDP’de inandırıcı bulunmadı.

Bu partinin Mersin Milletvekili adayı ve AKP eski Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat; DHKP-C’nin “devletin istihbarat birimlerinin kontrolünde” olduğunu belirterek “saldırı bizce hala meçhul” dedi.

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken “Arka plandaki güç”ün iktidar partisi olduğunu söyledi. Demirtaş “Cumhurbaşkanı parti teşkilatlarımızın bombalanmasından sonra geçmiş olsun bile demedi, demek ki HDP’lilerin katledilmesi umurunda değil” dedi.

Haberin Devamı

Seçim sonrası ne olur, kim nasıl değişir bilinmez ama şu anda ortada ciddi suçlama ve kavga havası görülüyor.

Çözüm biter mi?

Şimdi Hükümet kanadına bakalım… Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan birçok anket daha düşük sonuç açıklasa da dün “yaptırdıkları anketlerde Ak Parti oylarının yüzde 45-46larda göründüğünü” belirttikten sonra HDP ile ilgili şunları söyledi;

“Burada bir kaos planı işliyor. HDP’ye barajı geçirtme çabaları HDP’yi de aşan bir projedir. HDP çözüm sürecinin geleceğini düşünmeden bu zokayı yuttu. AKP güç kaybeder ve koalisyon olursa çözüm süreci o gün biter.”

Oysa Hükümet kanadı HDP için “PKK terör örgütünün siyasi uzantısı” diyor. HDP “Erdoğan diktatör olmak istiyor, onu başkan yaptırmayacağız” diyor. Bu söylemler seçim sonrası unutulmayacaksa neredeyse nefret içeren tepkiler içindeki iki parti çözüm sürecini nasıl sürdürebilir?

Haberin Devamı

Diyelim ki koalisyon yapacakları bir sonuç oluştu, koalisyonları bu kadar kötüleyen AKP nasıl koalisyon yapar, HDP seçim öncesi sözlerini nasıl yutar?

Başkanlık gündemde!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “başkanlık” isteği aynı hızla sürmektedir, bu amacını gerçekleştirirse Türkiye nasıl bir rejime gidecek, bu soru ve daha birçokları sırada..

Seçim sürecinde yasalar, kurallar hatta Anayasa hiç gözetilmeden adımlar atılıyor.

Parti yönetimleri ve herkes hiç değilse olaysız geçecek huzurlu bir seçim için artık sorumlu davranmalıdır!

DİĞER YENİ YAZILAR