Temiz seçim başka bahara

Kötülüğün bu kadar ömürlü ve tahripkâr olduğu bir toplum zemini az görülür.

CHP’nin “Kesinleşmiş beş seçim hilesi” başlığı ile kamuoyunun bilgisine sunduğu olay da kolay rastlanır bir haber değildir.

Neden göz yumulmuş yıllar süren bu hilelere?

Sandığın namusunu korumak bilinci ile davranması gereken kurumlar var; onları hangi bahane görevlerini yapmaktan alıkoydu?

Türkiye’de kolay inanılır rakam oyunları oldum olası hep seçim sandıklarının başında ve etrafında üremiştir.

Buna rağmen ve “yerel seçim”de açıkça belgeleriyle ortaya konan hilelere rağmen sorumluları adalete teslim edilmemiş veya zanlı, şüpheli duyulmamış, görülmemiştir.

Seçimde hile şikâyetlerinin çoğalması üzerine Ana Muhalefet Partisi soruna el koymuş, şok etkisi yapacak bazı gerçekler gün yüzüne çıkmıştır ama çözüm ne?

Hileciler nerede?

Yöneticilerin girdikleri sessizlik, toplumda yeni hile şüpheleri yaratmaktadır.

Hileler 2007 yılı rakamları baz alınarak aranmaya başlamış. Listeler bazı yerde yeni eklemeler yapılarak, kimi yerde fazlalar eksiltilerek düzenlenmiş.

Haberin Devamı

Sonuçta önümüze şu tablo çıkmıştır.

Sahte seçmenler aklandı oy kullandı, gerçek seçmenler düşürülerek sandığa erişemedi.. 2007 listelerinden başlayan operasyonlar halâ hükmünü yürütmektedir.

Örneğin “40 binin üstünde seçmeni olan Beylikdüzü’de iki mahallede inşaat halindeki binalarda hiç olmayan adreslerde yaklaşık 5 bin seçmenin sahte olduğu kayıtlara geçti..”

Hak etmiyoruz!

Cumhurbaşkanlığı seçiminde aşırıya kaçmış, 2 milyon 477 bin 811 seçmenin iradesi sandığa yansımamıştır.

Sahte seçmenler bu gidişle azalmayacak, çoğalacaktır. Çünkü bugüne kadar izlediğimiz rezaletler dürüst seçimlere kavuşmak bahsinde umut uyandırmıyor.

7 Haziran seçimlerinin Türkiye’nin yönetim sistemini ve Anayasa’sını tümüyle değiştirecek bir döneme kapı açma ihtimali var.

Bu nedenle daha önce “hile yapıldığı” belirtilen tüm seçimlerden de fazla önem taşımaktadır.

Almanya’da iki ayrı ilde şimdiden sandık başkanlarının bile hile yapabileceği açıkça görülmüştür.

Ülkenin bütün partileri; sahte seçmen, mükerrer oy ve diğer hile ihtimallerini ortadan kaldırmak için ciddiyetle çalışmak zorundadır.

Haberin Devamı

Türk halkı, seçmeni büyük hile ihtimali olan bir seçimi daha hak etmiyor!

DİĞER YENİ YAZILAR