Gerçeğin peşindeyiz!

Türkiye hak etmediği bir kaos ortamı yaşamaktadır.

Berkin Elvan’ın öldürülmesiyle ilgili soruşturmayı ve Gezi gösterilerinde polis şiddetiyle yaralananlarla ilgili soruşturmaları yürüten, gerekli delilleri de topladığı bilinen Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ın teröristler tarafından öldürülmesi tarihe “Unutulmayacak olaylar” arasında yazılacaktır.

Savcı Kiraz’ın saatler süren bir operasyonun ardından öldürülmesi sonrasında ortaya çıkan “Adliye’de güvenlik sorunu” üzerinde en çok konuşulan ve önemli soruları ortaya çıkaran konudur.

Bu soruların cevaplanması Türkiye’nin bundan sonra da, özellikle seçime yaklaşan günlerde benzer olayları yaşamaması açısından elzemdir.

Kızmak yerine cevaplanmalı

Teröristlerin avukat cüppesi ve sahte avukat kimlikleriyle “Xray cihazından geçmeden”, ellerinde silâhlarla nasıl Adliye gibi olağanüstü güvenlik önlemleriyle korunması gereken bir yapıya girebildikleri ve rahatça 6. kata çıkıp Savcı’nın odasına dalabildikleri hiçbir aklın cevap bulamayacağı bir sorudur.

Haberin Devamı

Bu son olay başladığı andan itibaren sosyal medyada sorulmaya başlanmış ve açıkçası “elektrik kesintisi” olayıyla, bu nedenle çalışmayan güvenlik kameralarıyla bağlantısı olup olmadığı da tartışılmıştır.

Başbakan’ın olayla ilgili konuşmasında “benzer soruları twitlerle soran ana muhalefet partisi lideri”ne kızmak ve teröristlerin maske takmasını iç güvenlik yasası ile ilişkilendirmek yerine soruların cevaplanmasını sağlaması ülke yararınadır.

Güven özlemi

Bu iki şok olayın; ülke çapında elektrik kesintisi ve savcı cinayetinin aynı güne denk gelmesi doğal olarak şühheler ortaya çıkaracaktır.

Ama değil; dünya bizi hep “darbe, suikast, terör” olaylarıyla hatırlar hale gelmiştir.

Ülke imajına ciddi zarar veren bu tablonun hızla değişmesi için hükümet elinden gelen gayreti göstermeli, diğer ülkelerin güvenlik sorununa müdahaleden önce Türkiye’yi güvenli ülke haline getirmelidir.

Toplum bu gayreti hak ediyor.

Aksi takdirde başta turizm olmak üzere ekonomi, yatırımlar ve genelde ülke çıkarları, bu olaylardan ciddi zarar görecektir!

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR