Aman Amerika üzülmesin!

Olay, askerimizin başına ikinci kez çuval geçirme, küçük düşürme operasyonudur.

Amerika, müttefik Türkiye ne der, buna aldırmadan Kobani’de direnen Kürtlere havadan silâh, cephane ve tıbbi malzeme yardımı yaparak direnişe güç verdi.

İtibarlı İngiliz gazetesi Independent Kobani’deki Kürt güçlerinin Türkiye tarafından terörist olarak görüldüğünü hatırlatarak “Buna rağmen silâh yardımı ABD’nin politikasındaki radikal değişime, Kürtlerle doğrudan işbirliği yapılacağına işaret ediyor“ diye yazdı.

Gazete Türkiye’nin kararsızlığının Washington’un sabrını taşırdığını ve doğrudan müdahale noktasına getirdiğini öne sürüyor.

Batı medyası genelde aynı kanaati paylaşıyor: Türkiye Amerika’nın sabrını taşırdı ve Washington doğrudan devreye girdi...

Financial Times ise Amerika’nın baskısına daha çok direnemediği için Türkiye’nin şaşırtıcı bir U dönüşüyle topraklarını Iraklı Kürt peşmergelere açtığını ve gerilimin yatışmasını sağladığını belirtiyor.

Yanlış politikaların Türkiye’ye maliyeti çok ağırdır. İki milyona yakın mülteci misafir etmek ekonomik yıkımdır. Hele gençleri işsizlikten kırılan bir ülke için..

Haberin Devamı

Yetmiyor gibi Türkiye şimdi Irak ve Suriye’de modern silâhlarla donatılmış Kürtler tarafından çevrilmiştir.

İlerde bu silâhların namluları bize döner mi; uzun süre bu korkuyla yaşayacağız.

Daha kötüsü bizi bataklığa saplayan politikadan vazgeçme şansı da kaybedilmiş gibidir.

Çıkış zor.

Tek yol bunun bir mezhep savaşı olmadığına kendimizi ve dünyayı ikna etmek, savaştan uzak durmaya çalışmak ve Allah’ın yardımına sığınmaktır.

Madalyalık...

17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturması takipsizlik kararı ile kapatıldı.

Gerçekten bir hukuk cinayetidir.

Ana muhalefet partisi CHP’nin karar gününü “Adaletin Kara Günü“ ilân ederek adliye binalarının önüne siyah çelenkler bırakması acaba ne işe yarayacaktır?

Uzun bir kampanya sayesinde Türk halkı, utanma duygusunu kaybetmiş suçlularla yaşamaya alıştığı gibi adalet istemeyi de unutmuştur.

AİHM eski yargıcı Rıza Türmen “Meclis Soruşturma Komisyonu’nda bulunan bir dosya hakkında takipsizlik kararı verilemez“ diyor.

Haberin Devamı

“Bu takipsizlik kararı, suçlanan dört bakan hakkında yürüyen Meclis Soruşturması’nı durdurmaz“ diyor.

Ama bana mısın diyen yok. Suçlanan bakanlar “temiz eller madalyası”na aday gösterilmişler gibi siyaset meydanlarında pür neşe kutlama yapıyorlar sanki.

Vardır herhalde bir bildikleri!

DİĞER YENİ YAZILAR