Kanlı maskeleri düşürme fırsatı

Hayatın en alçak ve insan değerlerini inkâr eden en karanlık alanı terördür

Haberin Devamı

Hayatın en alçak ve insan değerlerini inkâr eden en karanlık alanı terördür.

Terörün korkunçluğu, acımasızlığından çok sinsiliğinden ve hilekâr baskın metodları uygulamasından gelir.

Türkiye yıllardır PKK'nın acımasız ırkçı terörüne hedeftir. 15 yıl süren düşük yoğunluklu savaş, elebaşı Apo'nun yakalanması ve PKK'nın yenilgisi ile sonuçlanmıştır.

Fakat siyasetçiler kazanılan askeri başarıyı, PKK'ya politik ilerleme fırsatları hazırlayan dış politika yanlışları ile harcamışlardır. Bölücü terör örgütü, Irak'taki Amerikan işgalinin sağladığı olanaklarla bir "sil baştan" denemesi yapıyor.

Ne olursa olsun terör yoluyla Türkiye'den bir şey sağlamanın imkânsızlığı tecrübeyle anlaşılmıştır. Aslında teröre bahane olarak talep edilen kültürel haklar, terör sayesinde değil, PKK'nın yenilmesinden sonraki sükûnet döneminde tanınmıştır.

Katili herkes biliyor
Yani tırmandırılmaya çalışılan terör, 35 bin vatandaşın katlinden sorumlu olan terör patronlarının devlete ve halka uyguladıkları aşağılık bir şantajdır.

Bunu açıkça söyleyemiyorlar, çünkü eriyen tabanlarını tümüyle kaybetmeleri ihtimali artacaktır.

Kürt siyasal hareketi, baştan beri Apo'nun ve PKK'nın denetimindedir. Düne kadar tartışmasız teslimiyet vardı ama bugün, yaşanan tecrübelerin öğrettiği gerçekler bazı insanları, İmralı ve Kandil Dağı'ndaki despotlara "yeter" diyecekleri bir noktaya getirmiştir.

O sesi tabanda karşılık bulacak açıklıkla duyuran kişi HADEP eski Genel Başkan Yardımcısı Hikmet Fidan'dı.

Tehdit kokan birkaç uyarı ardından 6 Temmuz'da onu Diyarbakır'da vurup öldürdüler.

PKK terörüne ve Kürt hareketinin İmralı'dan yönetilmesine karşı çıkan Fidan'ın arkadaşları bu cinayeti kınayamadılar bile. Çünkü emrin nereden gelmiş olabileceğini hepsi biliyordu.

Halk nasıl uyanır?
Fidan'ın konuşmaya cesaret edebilen iki arkadaşı, Devrim Sevimay'ın Pazartesi Röportajı'na konuk oldular.

Biri ilham verici bir gözlem aktarıyor:

Bölge halkı PKK'nın şiddeti artırmasını hiç doğru bulmuyor. Çünkü gözle görülür bir rahatlama oldu. Kürtlerle ilgili devletin attığı bir iki adım büyük beklenti doğurdu. Şiddet tamamen gündemdan çıkarsa, tartışarak, konuşarak, AB süreci içinde hiç silâha gerek kalmadan Kürtlerin insanî haklarının daha da iyileştirilebileceğini umuyorlar. Böyle bir inanç oluştu."

Hikmet Fidan bu kazanımları değerlendiren yolu savunduğu için öldürüldü.

Bu dünyanın içinde olan herkes ölüm emrinin nereden verildiğini biliyor.

Ama tetikçi yakalanmadan PKK'nın karanlığı dağılmayacaktır.

Fidan cinayeti PKK'nın halk düşmanlığını, başındaki haydutların egoistliğini, Kürt kökenli vatandaşlara kanıtlamak yolunda altın bir fırsat sunmaktadır.

İktidar ve emrindeki güvenlik güçleri, PKK'nın ve siyaset adamı geçinen pek çok kanlı kuklanın maskesini düşürecek bu fırsatı heba etmemelidir.

DİĞER YENİ YAZILAR