Esas oyun şimdi

Yerel de olsa yenilenen bir seçim iktidara yanlışlarını görüp düzeltmesi için fırsattır. Fakat bugün Siirt'te yapılacak seçimden böyle bir fayda bekleyemeyiz

Haberin Devamı

Yerel de olsa yenilenen bir seçim iktidara yanlışlarını görüp düzeltmesi için fırsattır.

Fakat bugün Siirt'te yapılacak seçimden böyle bir fayda bekleyemeyiz.

Türkiye'nin en yoksul coğrafyasında yaşayan 120 bine yakın seçmene, ayaklarına giden Başbakan ve yığınla bakan, hayatlarının en büyük piyangosunun çarptığını, AKP'ye oy verirlerse ihya olacaklarını vaat etmişlerdir.

İktidar, devletin bütün imkânlan ile birkaç haftadır Siirt'i nasıl değiştireceğinin fragmanını gösteriyor. "Siirt'ten çıkan başbakan" propagandası seçmenlere kanat takmıştır; zavallı insanlar hayal aleminde uçuyor.

Onlardan Türk halkının genel eğilimini yansıtmaları istenemez.

"Güçlü bir iktidar beklerken oynak bir koalisyon geldi" eleştirileri, "indireceğiz dedikleri vergileri ikiye katladılar" yakınmaları Siirt'te bugün sahip bulamaz.

Onlar için olmayan yola, suya, sağlık ocağına kavuşmak, Sosyal Dayanışma Fonu'ndan yardım almak daha önemlidir. Hatta haktır.

Çankaya'ya kadar..
AKP lideri Tayyip Erdoğan "Siirt'ten inşallah 3-0 çıkmayı hedefliyoruz" dedi.

3 Kasım'da DEHAP 26 bin 980, AKP 14 bin 728, bağımsız Fadıl Akgündüz 11 bin 450, CHP 7 bin 481 oy almış, üç milletvekilliği AKP, CHP ve Jet Fadıl tarafından paylaşılmıştı.

HADEP ülke barajını aşamadığı için seçime giremiyor. CHP havlu atmış durumda. Jet Fadıl cezaevinden AKP'yi işaret etmiştir.

Bu durumda 3-0 dışındaki her sonuç AKP için hezimet yerine geçer.

Tayyip Erdoğan'ı bugünden yeni Başbakan olarak selâmlayabiliriz.

Siirt seçimi onun için belki de Çankaya vizesi olacaktır. Çünkü AKP, erken seçim mecburiyeti doğuracak bir başarısızlığa sürüklenmezse, Sezer'den sonraki Cumhurbaşkanı'nı bu meclis seçecektir.

Eleme sınavı gibi..
3 Kasım'daki şanssızlığı, Erdoğan'a ve partisine altın fırsat olarak geri döndü.

Üç aylık iktidar dönemi "kostümlü prova" yerine geçmiş, oyuncular denenmiş, zaaflar ortaya çıkmıştır. Erdoğan "Esas oyun şimdi başlıyor" deme hakkını kullanabilir.

Yeter ki aksayan bakanları değiştirmek ve partideki çok başlı görüntüyü düzeltmek yolunda cesur davranabilsin.

Tabii o kadar kolay değil.

Meclis Başkanı Arınç, başlı başına bir sorun.. Dün Meclis Bütçe Komisyonu'nda, askeri sevkiyatı gensoru konusu yapması için muhalefeti tahrik eden bir konuşma yaptı.

Tayyip Erdoğan Başbakan olur olmaz ilk icraatı Irak'a asker şevki ile ilgili tezkereyi meclisten geçirmek olacak.

Bu sınavdan geçerse yoluna devam edecek, başaramazsa elenecektir.

Belki haksızlık ama hayat böyle..

DİĞER YENİ YAZILAR