Lanet olsun!

Amerika Irak'ı, Saddam'ı indirmek ve bu ülkede barındığına dünyayı inandırdığı uluslararası terörizmi ezmek için işgal etti

Haberin Devamı

Amerika Irak'ı, Saddam'ı indirmek ve bu ülkede barındığına dünyayı inandırdığı uluslararası terörizmi ezmek için işgal etti.

Fakat sonra tüm araştırmalara rağmen ülkede kitle imha silâhı bulunamadı. Hatta eski ABD Dışişleri Bakanı Madeleine Albright'ın dediği gibi "Irak'la bağlantılı terörizm de yoktu"..

Ama artık vardır.

İşgalin yarattığı karmaşa ve otorite boşluğu ile ABD'nin işgal gücü biçimindeki varlığı yüzünden Irak, İslâmi terör örgütlerini mıknatıs gibi kendine çekti.

El Kaide ve ona bağlı terör örgütleri, kendilerine hayal bile edemeyecekleri bir eylem alanı buldular. Hem de kirli amaçlarını örtecek bir bahane ele geçirerek.. Şimdi, işgale direnen bağımsızlık savaşçıları maskesiyle saldırıyorlar, öldürüyorlar..

Ama insanlık dışı tabiattan dün olduğu gibi dışa vuruyor. Yüzlerini maskeyle kapasalar bile cani ruhları, korkakça ve kalleş eylemlerle kıyıma devam ediyor.

Kalleş sömürüsü..
Irak'ta dün ilk kez bir Türk rehine öldürüldü. Bir Amerikan tesisinde iş yapan Türk taşeronun çalışanı Murat Yüce, insan sevgisini ve merhamet duygusunu kaybetmiş yaratıklar tarafından katledildi.

Öylesine bir vahşetti ki TV kanalları bu olayı sonuna kadar gösteremedi.

Yüzleri maskeli katiller, El Kaide'ye bağlı Abu Musab El-Zarkavi grubuna bağlıydı ve bir Müslümanın canını alırken tekbir getiriyordu.

Ekmek parası için kelleyi koltuğa almış bir garibi, çaresizliğini sonuna kadar sömürdükten sonra öldüren insanlar Müslüman olamaz. Çünkü biz, bir insan öldürmeyi bütün insanları öldürmenin günahına eş tutan bir dinin inancını paylaşıyoruz.

Terörist cellâtlar tehditlerini sıraladıktan sonra sözü Murat Yüce'ye verdiler. Rehine işgali kınayıp Türk şirketlerine Irak'tan çekilme çağrısı yaparken hiç kuşkusuz bu teatiyle canının bağışlanacağına dair bir umudu içinde taşıyordu.

Kurbanlık mıyız!
Nefret ve acımasızlıkları, 70 milyonluk bu ülkeden aynen geri dönecektir. Bu kalleşçe cinayet, olsa olsa geçen yüzyılın başında Osmanlı'nın Arap ellerinde uğradığı ihanetlere dair anılanınızı canlandıracaktır.

Ve Arap halklarıyla daha yakın ilişkiler kurulmasını savunan iktidarları Türk halkının gözünden düşürecektir.

Türkiye, Irak savaşında Kuzey Cephesinin açılmasına izin verebilirdi. Ama Amerika ile kötü olmak pahasına ABD işgal güçlerinin topraklarından yararlanmasına imkân tanımamıştır.

Peki karşılığında takdir mi görmüştür?

Hayır.. İki kez ikiz saldırılarla İstanbul'a 11 Eylül dehşeti yaşatılmış, günahsız insanlar öldürülmüştür.

Başbakan "Terör dünyanın belâsı. Din, iman, millet tanımaz" diyor.

Bunu herkes söylüyor. Önemli olan hükümet ne yapıyor, ne yapacak?

Aynı terör örgütünün elinde iki Türk rehine daha var. Irak'ta her an rehine durumuna düşecek yüzlerce Türk ekmek parası için çalışıyor.

Onlar ne olacaklar?

Hükümet ses versin, tepki göstersin. Vatandaşlarını koruyan büyük bir devlet bu durumda ne yaparsa onu yapsın!

DİĞER YENİ YAZILAR