Toplanın, alçakları sevindirmeyelim!

Haberin Devamı

Bölücü terörün her büyük saldırısı ardından aynı yılgın ve dağınık manzarayı sergiliyoruz.

Bu kanlı tecrübeyle çeyrek yüzyılı aşan bir zamandır yoğrulan toplum biz değiliz sanki...

Korkmayın Türkiye bölünmez. Herkes toparlansın, ülkesine güvensin ve alçakları sevindirmeyelim.

Dün sabah yüreklerimizi yakan bir haberle gözlerimizi açtık. Şemdinli’de onbir evlâdımızı şehit vermiştik.

Tabii yine siyasilerden demeç yağmuru...

En gerçekçi tespit BDP Meclis Grup Başkanvekili Bengi Yıldız’dan geldi bence. Yıldız “Bu acıdan hepimiz sorumluyuz. Hiç kimse sorumluluktan kaçamaz” dedi.

Öte yanda Meclis Başkanı Şahin, geçen gün bir şehit babasının yaşadığı isyanı ve gerekçesini sahipleniyor, “Biz koca devletiz, koskoca ordumuz var. Birkaç çapulcu üstünde neden etkili olamıyoruz” sözlerini hatırlatıyor ve Genelkurmay’dan tatmin edici bir açıklama beklediğini söylüyordu.

İşte çözüm yolunu tıkayan kötü alışkanlıklardan biri:

Sorumluluğu askerin üstüne at ve kurtul!..

Ordu ile halkı karşı karşıya getirmenin siyasi rantı olur mu bilemeyiz ama terörle mücadeleye zarar vereceğinden herkes emin olmalıdır.

Pahalıya patlayan ders

Açılım yapıp da karşı kıyıya ulaştığı hiçbir teşebbüsü olmadı bu iktidarın. Kürt açılımının ne kadar büyük bir fiyasko olduğu her gün biraz daha netleşiyor.

Başbakan Erdoğan dün Genelkurmay Başkanı’na gönderdiği mesajda doğru şeyler söyledi:

“Devletimiz, kahraman şehit ve gazilerimizin eşsiz fedakârlıkları, milletimizin sağduyusu ile, birlik ve beraberliğine, ülkemizin istikrarına kasteden bölücü fitnenin mutlaka üstesinden gelecektir. Bu çerçevede her türlü bedeli ödemeye de hazırız.”

Bu kırmızı çizgi Kürt açılımının başında kendini göstermiş olsaydı bugün çok başka bir yerde bulunurduk.

Silâhlı teröristin muhatap alınmaması gerektiğini anlamak için yeni şehitler vermek zorunda değildik.

Terör sorunu ile terör örgütünü birbirinden ayıramadığımız için PKK devletin teslim noktasına yaklaştığı düşüncesine kapıldı, önce hiçbir makul hakla tatmin olmamaya başladı ve sonra da halkı yıldırarak teslimiyet duygusunu yerleştireceğini sandı.

Amerika ceza mı verdi?

AKP iktidarı, başarısız açılımların pişmanlık tarihi olacak görünüyor; olsun...

Başbakan’ın şehit acısı çekerken söyledikleri yeni mücadele döneminin zemini olmalıdır. Böylece dağa çıkan terörist, ne yaparsa yapsın çabalarının Türkiye’yi bölmeye asla asla yetmeyeceğini öğrenecektir.

Açılım süreci gösterdi ki nahiflik, bölücü ihanetin hayallerini tahrik ederek motive olmasına yardım ediyor.

Yeni dönem açılmalı, devletin yetkili organları acil kararlar almalıdır. Terör örgütüne karşı savaşan güçlerin profesyonele geçiş süreci hızlandırılmalı, bir yandan da dağa çıkışları önleyecek sosyal ve ekonomik yatırımlar kıskanılmamalıdır.

PKK terörü bütün öteki sorunlardan

önce geliyor.

Şehitlerimize elbet üzüleceğiz. Ama ne büyüklükte kayıp verirsek verelim karamsarlığına asla düşmeyeceğiz.

Ve iç ve dış siyasetimizi bu gerçeğin gereklerine göre düzenleyeceğiz. Yani bir yandan PKK’nın taşeron olduğunu söyleyip öte yandan ona iş verecek düşmanlıkları üretme yanlışına düşmeyeceğiz.

Dünkü kayıplarda, İran ve İsrail politikamıza kızdığı için elindeki istihbaratı vermeyen Amerika’nın payı olduğuna dayanan tahminler gerçek olamaz mı?

DİĞER YENİ YAZILAR