Kümeste tilkiler

Hükümet kaynak açığını karşılamak uğruna vatandaşa duman attırıyor! Özel Tüketim Vergisi düzenlemesi ile akaryakıt ve sigara fiyatları arttırıldı

Haberin Devamı

Hükümet kaynak açığını karşılamak uğruna vatandaşa duman attırıyor! Özel Tüketim Vergisi düzenlemesi ile akaryakıt ve sigara fiyatları arttırıldı. Avrupa'nın en pahalı benzini Avrupa'nın en fakir ülkesinde satılıyor. Nakliye maliyeti arttığı için arabası olmayanlar da ödüyor.

Sigaraya gelince Maliye Bakanı "Sigaranın sağlığa zararlı olduğu paketlerin üstünde bile yazıyor" demiş. Nüktedan bakan "İçmeyin şu zıkkımı, sigaradan ve zamdan zarar görmeyin" demeye getiriyor. Hükümet, teröre karşı uygulanan hoyrat önlemleri andıran politikalar izliyor.

Bir kaç aile teröriste yataklık ediyor diye bütün köyü boşaltmak ne ise vergisini ödemeyenlerin yarattığı açığı zamlarla bütün millete ödetmek de odur. Yani haksızdır, ayıptır. Geçen gün Unakıtan "ilâçta KDV'yi yüzde 18'den 8'e düşürüp 650 trilyon tasarruf sağlayacağız" dedi, herkes şaşırdı. Vergiyi indirerek devlet nasıl kazanç sağlar?

Sağlar çünkü ilâcın en büyük alıcısı devlettir. Ama devlet ilâç alırken ödediği paranın KDV' sini bile şirketlerden tahsil edemiyor! Daha beteri tekstil sektöründe.. Devlet geçen yıl bu sektörden 1,2 katrilyon lira KDV tahsilatı yaptı. İhraç edilen tekstil ürünlerinin KDV'sini devlet sektöre geri ödüyor. Yani üretimin tümü ihraç edilmiş olsaydı devlet 1,2 katrilyon lira vergi iadesi ödeyecekti. Fakat 1,5 katrilyon ödedi!

Soygunun boyutunu görüyor musunuz? Vergilerin artacağını haber alıp yüklü bir parti mısır ithal ederek büyük vurgun yapan oğlunu Maliye Bakanı Unakıtan "O mısırları tavukları için getirtti" diye savunmuştu. Bakan bey zeki, şakacı ve hazır cevap bir zat. Ama oğlunun tavuklarına gösterdiği özeni kendisi kümesindeki kazlara, yani gıkını çıkarmadan yolunan biz vatandaşlara göstermiyor. Tilkiler fink atıyor, o espri yapıyor!

Karışık işler
AKP kadrolaşırken engel tanımıyor. Refahyol döneminde Başbakanlıkta çalışan Gökhan Yazıcı'yı Enerji Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı yapabilmek için üç kez kararname çıkardılar. Üçü de Çankaya'dan döndü. Bunun üzerine onu, Eti Holding ürünlerini Amerika'da pazarlayan Etimine'nin başına yolladılar.

Yazıcı aynı zamanda Petkim Yönetim Kurulu Başkanı idi. O göreve de Enerji Bakanı Güler'in kayınbiraderi Osman İlter'i getirdiler. Anlayacağınız, kör istedi bir göz, Allah verdi iki göz! Sezer kararnameleri niçin üç kez çevirdi? Cumhurbaşkanı'nın gerekçe gösterme zorunluluğu yok. Ama talep ettiği güvenlik soruşturması raporunu okuduktan sonra bu yetkiyi kullandığını herkes biliyor.

Demek ki önerilen kişiyi "sakıncalı" görmüş.. Peki, cumhuriyetin laiklik dahil temel değerlerini Müslüman bir yapıya devretmesi zamanının geldiğini söyleyen Ömer Dinçer, bu süzgeci nasıl aşarak Başbakanlık Müsteşarı olabildi? Amerika'ya gönderilen Yazıcı'ya 10 bin dolar maaş verileceği söyleniyor. Siz olsanız, Başbakanlık Müsteşarlığı'nı kurtarmak için Ömer Dinçer'e 40 bin dolar maaşlı bir dış görev teklif etmez miydiniz?!

DİĞER YENİ YAZILAR