Sersem tilki

Amerika yakıp yıkmaktaki başarısını, inşa etmekte tekrarlayamadığı için Irak'taki kanlı girdap büyüyor

Haberin Devamı

Amerika yakıp yıkmaktaki başarısını, inşa etmekte tekrarlayamadığı için Irak'taki kanlı girdap büyüyor.

Bush yönetimine yakınlığı ile tanınan New York Times yazarı William Safire, Irak'la ilgili korkulu rüyasını geçen gün yazı yapmış.

Amerika pes edip çekilirse Irak'ın parçalanacağını, Şiilerin ayrı, Kürtlerin ayrı devletler kuracaklarını yazmış..

Kürtleri korkutmak için de bize öcü rolü vermiş: "Böyle bir durum Türkiye'nin işin içine girmesine ve Kerkük'teki petrol sahalarına el koymasına yol açar!"

Savaş orman yasasına tabidir. Ormanlar kralı Irak'taki gidişi sersemlemiş tilki gibi izliyor. Çaresizliği, kendi çıkarına zarar verecek saçmalıklar üretiyor.

Türkiye'nin Irak'a asker göndermesini Washington istedi. Sonra Iraklı Kürtlerin itirazı yüzünden çağrısını askıya aldı.

Şimdi "Türkiye Kerkük petrolüne el koyar" demek, Türk askerinin girmesine muhalefet eden Iraklı Kürtlerin itiraz gerekçelerini desteklemek olmuyor mu?

Neden istemiyorlar?
Türkiye keşke böyle bir alternatif politikaya sahip bulunduğu inancını güçlü biçimde verebilseydi.. Ama öyle bir ihtimal hiç yoktur.

Türkiye'nin tek hedefi Irak'ın bölünmeden bu badireden kurtulmasıdır.

Ayrıca kimse korkmasın, bu ülkenin siyasetçileri Türkiye'nin gücünü böyle fırsatlarda kullanmak üzere asla birleşemezler.

O nedenle William Safire'ın kâbusu sadece Kürtlere bahane verir. Türkiye'nin Kerkük'e el koyacağına ilişkin senaryolar, bölünme riskini tahrik edecek kötülüklerdir. Nitekim bunu alabildiğine kullanıyorlar.

Irak'taki Sünnî muhalefetin lideri Munzir El Dileymi Kürtlerin ayrı bir devlet peşinde olduğunu, Türk askerini bu nedenle Irak'ta istemediklerini söyledi.

Amerika Kürtleri kaybetmemek için Türkiye'yi oyalarken Irak'ın tümünü kaybetmekte olduğunu göremiyor.

ABD sakalı kaptırdı
Washington şu gerçeğin bile farkında değil: "Türk askeri gelirse direniş büyür" diyorlardı. Türk askeri gitmediği halde terör son bir haftada niçin tırmandı?

Terörün merhameti olmaz. Bu gerçeği dileriz Amerika onurunu bırakıp cenazelerini alarak Irak'tan gitmek zorunda kalmadan görür..

Dileriz Kürt liderler öyle bir sonun soydaşlarına getireceği felâketi tahmin ederek entrika çevirmekten vazgeçerler.

Dışişleri Bakanı Gül açıkladı: Savaştan önce Saddam "Kürtleri birlikte boğalım" diye bizimkilere öneride bulunmuş.

Eğer ABD çekilir de Irak'ta işgalci ile işbirliği yapanları hedef alan bir cehennemi hesaplaşma başlarsa Barzani ve Talabani kime sığınacaktır?

Evet, siyasette vefa olmaz ama bu kadar nankörlük de olmaz!

DİĞER YENİ YAZILAR