Gelecek her iktidarın sorunları!

Cumhurbaşkanı Erdoğan Yenikapı mitinginde de rakiplerinin “devlet tecrübesi” olmadığını söyledi.

Sayın Erdoğan, özellikle Muharrem İnce’yi tek rakip gibi gördüğünü konuşmalarında ona karşı yaptığı vurgularla dile getiriyor. Kamuoyu araştırmaları da sonucun böyle olacağını, ikisinin yarışacağını gösteriyor. Yenikapı mitinginde Cumhurbaşkanı “Bugün FETÖ’yü, PKK’yı ağzına alamayanlar, bu ülkeyi yönetmeye talip oluyorlar” dedi.

Oysa kendisi ve partisi yeniden seçilse de, muhalefet partileri ve adayları öne geçse de, gelecek hükümet ve cumhurbaşkanı terör örgütlerini temizleme sorunuyla karşı karşıya olacaktır.

PKK ve FETÖ

Bugün bile hala FETÖ yargıdan ve diğer devlet kurumlarından temizlenmiş değil. O nedenle insanlar FETÖ’nün seçim sırasında bile faaliyet gösterebileceğinden endişe ediyor. PKK terörü bitmedi. Kandil ve Sincar’a yapılan operasyonların ne derece etkisi olacağı bilinmiyor.

2016’da Kandil’in büyük ölçüde boşaltıldığı, oradaki PKK’lıların ABD kontrolündeki Sincar’a kaydığı bildirilmişti.

Haberin Devamı

TSK’nın Sincar’daki mevzileri vurması daha etkili olabilir.

Osman Öcalan 2007’de PKK’nın 7 bin üyesi olduğunu, bunların 3 bininin Türkiye’de, 2 bininin İran’da PEJAK’ın içinde, 1700’ünün Kuzey Irak’ta olduğunu söylemişti.

O günden bugüne çözüm sürecindeki güçlenmeleriyle, Suriye’nin kuzeyinde ABD desteğiyle oluşturulan PKK-PYD koridoru ile bu sayılar çok arttı.

Seçimde gelecek olan her hükümet, Türkiye içinde ve dışında PKK terörü ile de, bitmeyen FETÖ ile de mücadeleye devam etmek zorunda olacaktır.

Şiddet başta…

Terörün yanında Türkiye’de artan şiddet bugüne kadar görülenin çok üstüne çıkmıştır. Başta kadın ve çocuklara şiddet olmak üzere tüm vatandaşlar şiddetin her türünden bezgin haldedir.

Biliyorsunuz Bayram tatilinde yoğun olarak sokak hayvanlarına yapılan canice saldırılar toplum vicdanını kanattı, tatil çoğumuza zehir oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Hayvanlar mal değil, candır. Onlarla ilgili yeni yaptırımlar getireceğiz” sözleri bir umut ışığıdır. Her gelen hükümet için topluma yayılan, daha önce benzeri görülmemiş şiddeti durdurma öncelikli görev olmalıdır.

Haberin Devamı

Seçim tehditleri

Sosyal medyada çok sayıda silahı göstererek “bir emirle bunları kullanacağız” şeklinde tehdit mesajları yazan kişilerin de bulunması, sorgulanması gerekir.

Bazı parti görevlilerinin “Bize oy vermeyenleri fişliyoruz, hesap verecekler” benzeri sözleri de tehdittir, soruşturulmalıdır.

24 Haziran seçimlerinin, bir hukuk devletine yakışır şekilde güvenlik içinde geçmesi hükümetin sorumluluğundadır.

Bu önceliklerin yanında, seçilecek her iktidar, eğitim sisteminden ekonominin düzeltilmesine, işsizliğin azaltılmasından “gelir dağılımındaki eşitsizliğe” kadar birçok sorunla karşı karşıyadır.

Cumhurbaşkanı adaylarının hepsi siyasi deneyimi olan isimler, umudumuz “bu sorunların hepsini çözecek” adayın ve partinin seçilmesidir.

DİĞER YENİ YAZILAR