Seçimli Bayram ve şiddet!

Mübarek Ramazan Bayramı’nı kutluyoruz, milletimize hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum.

Bu bayramın diğerlerinden farkı, hemen ertesinde büyük seçimlerin yapılacak olması…

O nedenle, bayram tatili de nerede olursanız olun seçim sohbetleriyle geçiyor.

Bu sohbetlerde de telaş, endişe, gerginlik var.

Zaten son yıllarda Suriye’de PKK ile mücadelemiz topluma endişeli süreçler yaşattı.

İç politikada gerginlik, çekişme hep vardı, seçim süreciyle birlikte had safhaya çıktı.

Bunun yanında toplumda insanlara, hayvanlara karşı şiddet de dayanılmaz ölçüde arttı.

Suruç olayı

Şanlıurfa’da tam seçim öncesi yine çok üzücü bir olayın haberiyle sarsıldık.

Suruç’ta seçim çalışması yapan Ak Partili grupla “PKK sempatizanı” olduğu söylenen DBP’li bir grup arasında çıkan silahlı kavgada 4 kişi hayatını kaybetti, 8 yaralı var.

Ak Parti Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın ağabeyi de hayatını kaybedenler arasında…

Bu olaylar 21’inci yüzyıl Türkiye’si için gerçekten üzücüdür.

Cumhurbaşkanı Erdoğan “Biz bölgedeki Kürtleri PKK’nın ve HDP’nin boyunduruğundan kurtarma yolunda mesafe katettikçe, bunlar yine şiddete kayıyorlar” dedi. Yargının failleri bulup ortaya çıkarması, bu saldırıların kapatılmayıp araştırılması önemlidir.

Haberin Devamı

7 Haziran sonrası…

Hatırlayalım 7 Haziran 2015 seçimi sonrasında, 22 Temmuz’da Ceylanpınar’da 2 polisin evlerinde vurularak öldürülmesi ile “çözüm süreci” bitmiş, terör saldırıları artmıştı. Sivil, asker, polis çok sayıda vatandaşımız hayatını kaybetti.

Bu karanlık olay Meclis’te araştırılsa ve “provokasyonla terörü başlatmanın” kimin planı olduğu anlaşılsa belki bugün benzer bir olay yaşanmayacaktı.

Verilen araştırma önergesi iki partinin oylarıyla reddedilmişti.

Seçimlerden önce terör olaylarının artması daha önce yaşandığı için bu seçimde gereken her önlem alınmalıydı ve alınmalıdır. Bu tür terör saldırıları veya darbe girişimi için her tür araştırma (Meclis dahil) tercihe bağlı değil, zorunlu olmalıdır.

Tutuklu aday!

Selahattin Demirtaş cezaevinde ve aynı zamanda HDP’nin cumhurbaşkanı adayı. Erdoğan “Bundan sonra sadece hükümlüler değil, tutuklular da aday olamayacak” dedi.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı birçok konuşmasında CHP’nin adayı Muharrem İnce’nin aday olduktan sonra “Demirtaş’ı cezaevinde ziyaret etmesini” eleştiriyor. Ancak…

Burada da sorumluluk yargıdadır.

Demirtaş 1.5 yıldır tutuklu, cezaevinde. Bu kadar zamanda yargı onun suçlu olup olmadığını ortaya çıkarmakla yükümlüydü. Ama çıkarmadı ve Demirtaş’ın cumhurbaşkanı adayı olmasına hukuken izin verildi.

Mevcut durumda eğer aday olabilmişse, suçluluğu kanıtlanmadığı için diğer adaylarla birlikte ziyaret edilmesine karşı çıkmak da zordur.

Hangi parti veya partiler iktidara gelirse gelsin bu ikilem çözülmelidir.

DİĞER YENİ YAZILAR