Tecavüz terörü!

Devamlı siyaset konuşuyor veya doğal olarak Afrin’deki genç askerlerimizi, terör örgütüne karşı devam eden operasyonu tartışıyoruz.

Zeytin Dalı Harekatı bitse hiç gün atlamadan çok önemli bir başka olay gündeme gelecektir ve görülmemiş şekilde yükselen “şiddet” yine ikinci planda kalacaktır.

Türkiye’de kadına karşı şiddet, kadın cinayetleri, çocuk yaşta zorla yaptırılan evlilik olayları hiç bitmez ama son yıllarda, hele de son aylarda artık iş iyice çığırından çıktı, dayanılmaz bir hal aldı.

Kadınlar sokak ortasında ayrılmak istedikleri kocalar veya kıskanç ağabeyler tarafından öldüresiye dövülüyor, bıçaklanıyor, öldürülüyor ve mahkemeler suçluları en ağır cezaya çarptırmalıyken serbest bırakıyor.

İyi hal, tahrik saçmalığı

Örneğin bir katil 11 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı, “mahkeme sırasındaki iyi hali” göz önüne alınarak ceza indirimi yapıldı.

Bunlar nasıl mahkemedir, nasıl yargılamadır, hukuk nereye gitmiştir?

Hangi ülkede bir katile “iyi hal indirimi” yapılabilir?

Son zamanlarda kadınlara karşı amansız şiddetin, taciz-tecavüzün yanına bir de “bebeklere kadar inen tecavüz felaketleri” eklendi.

Haberin Devamı

Dehşet verici

Dünyanın hiçbir köşesinde görülmeyecek, IŞİD teröründen farksız dehşette bir “çocuk tecavüzü terörü” toplumu canından bezdiriyor.

Sosyal medyada insanlara siyasi mesajlarından dolayı hapis cezası verilirken, küçük çocuklara tecavüzü teşvik eden, hatta “bu sapıklığa dini alet eden mesajlar” takip edilmiyor, cezalandırılmıyor.

Örneğin “6 yaşında çocukla evlenilir” diyen şahıs ceza almıyor, “Bu pedofiliye girer” diyen gazeteci Orhan Gökdemir’e “hakaretten” 2 bin 900 TL ceza veriliyor.

Gökdemir mahkemede “İki duruşma arasında başka bir ilahiyatçı evlenme yaşını 1’e indirdi. Bunun toplumsal maliyeti ağırdır” dedi.

Nitekim 7 Şubat’ta Gösteri Sanat Okulu’na bağlı (17-58 yaş arası) 7 üyenin 2 yıl önce 8 yaşından küçük 3 çocuğu kaçırıp tecavüz etmekle suçlandığı haberi çıktı.

Bırakamazsınız!

Adana’da sokak düğünü sırasında düğün sahibinin evde uyuyan 3 yaşındaki kız çocuğuna tecavüz etmeye çalışan sapık yakalandı.

Haberin Devamı

Manavgat’ta annesi kanser tedavisi gören 4 yaşındaki öz çocuğuna 1.5 yıl tecavüz eden ve çocuğun tıbbi müdahaleyle giderilmeyecek kadar zarar görmesine neden olan sapık “baba”, çocuğun olayları anlatmasına ve yerleri göstermesine, hastane raporlarına rağmen “serbest bırakıldı”.

Aile Bakanı “Önümüzdeki ay vahşet ve şiddet içerikli haberler konusunda RTÜK ile toplantı planlıyoruz” demişti.

Eğer toplantı, böyle haberlere “sansür” getirmek içinse lütfen yapmasınlar.

Tam aksine bütün bakanlar uzmanlarla toplanarak hatalı Diyanet fetvalarından sosyal medyadaki sapık mesajlara, “tecavüz mağduru çocukları” koruma altına almaktan TV programlarında çocukları bu konularda eğitmeye, hakimlerin “görevlerini yapıp ağır cezaları vermesini” sağlamaya kadar gereken her şeyi yapsınlar.

Yıllarını terör, darbe ve bin çeşit üzüntüyle geçiren Türkiye daha fazla bu acıyı da yaşamasın!

DİĞER YENİ YAZILAR