Afrin’e PKK takviyesi ve DEAŞ!

Suriye’nin kuzeyinde oynanan oyunlar, kurulan tuzaklar bitecek gibi değil.

Daha önce ABD’nin PYD’ye “Eğer diğer bölgelerden Afrin’e PYD-PKK takviyesi giderse desteğimizi onlardan çekeriz” açıklaması var.

Sanki bu açıklama “laf olsun diye yapılmış” gibi terör örgütü Suriye’nin çeşitli bölgelerinden “dayanışma” adı altında getirdiği sivillerin içinde en az 500 PKK’lıyı dün Afrin’e soktu.

Önce 2000 kişilik bir kafile PKK işgalindeki bölgelerden Kobani’ye gitti, oradan yüzlerce otobüs ve araçla Pazartesi gecesi Afrin’e geçti. Bunların bir kısmının “gönüllü”, önemli bir kısmının ise sivil kıyafet giymiş PKK’lı terörist olduğu bildirildi.

ABD susuyor

Sivilleri götürüyorsan, neyin “dayanışması”dır? “Gönüllü” nedir, ne yapacaktır? “Desteğimizi keseriz” diyen ABD’nin sesi çıkmıyor.

Türkiye’nin Afrin harekatına sürekli uyarı yapan, “Aman sivillere bir şey olmasın” veya “Harekat kısa sürsün, DEAŞ mücadelesinde dikkat dağıtıyor” diyen, terörist saldırılarıyla şehit olan Türk askerlerini hiç umursamayan ABD’nin dikkati nedense PKK’lılar söz konusu olunca dağılmıyor.

Haberin Devamı

Madem ki sivillerin korunmasını istiyorlar, binlerce sivil (belki hepsi terörist) neden diğer bölgelerden Afrin’e aktarılıyor, ABD’nin bir cevabı var mı?

PKK’lıların “sivilleri kurşuna dizerken” çekilmiş fotoğrafları onları hiç rahatsız etmiyor mu?

Kendi destekleri, terör örgütü içindeki kendi askerleri, kendi verdikleri silahlarla sivillerin katledilmesi, “NATO müttefikleri Türkiye’nin ordusuna karşı savaşsın” diye diğer bölgelerden binlerce terörist taşınması onları hiç ilgilendirmiyor mu? Bu binlerce teröristin karşısında Amerikan askerleri olsaydı ABD kıyameti koparırdı.

Türkiye tehdit altında

Çok söz edilen The Post filminde “ABD savaş çıkarmaz” diye bir cümle geçiyordu. Duyunca herkesin alayla gülümsediği bir cümle… ABD savaş da çıkarıyor, hatta kendi müttefiklerine karşı terör örgütleriyle ortaklık da yapıyor.

New York Times gazetesi Türkiye-Suriye sınırında insan kaçakçılığı yapan Ebu Ömer isimli birinden aldığı bilgileri haber yaptı.

Haberin Devamı

İstihbarat değerlendirmeleriyle birlikte verilen haberde; Suriye’nin doğusunda ABD destekli SDG (bu da PKK’nın bir başka adı) ile girdiği çatışmalardan kaçan yüzlerce DEAŞ’lının bir kısmının El Nusra’ya katıldığı, bir kısmının Türkiye’ye geçtiği anlatılıyor.

Haberde, Suriye ve Washington hükümet yorumcuları ile bağımsız analistler “DEAŞ’lıları Türkiye sınırından kaçırmak konusunda artan bir ticaret olduğunu” söylemişler.

Bu kadar tehlikeli şartlar altında bile Suriye sınırımız hala “DEAŞ’lıları geçirmenin ticaret haline geleceği” kadar kontrolsüzse, zaten Türkiye’de çok sayıda teröristini bulunduran bu tehlikeli örgüt militanlarından kim bilir kaçı daha ülkemize geçmektedir.

Hükümet, Afrin’de “takviye alan PKK” karşısındaki askerlerimizi, sınırların korunmasını ve ülkeye giren DEAŞ’lıların yakalanmasını ciddiyetle düşünmelidir.

DİĞER YENİ YAZILAR