DEAŞ ve PKK’nın iş birliği

Dışişleri Bakanı Mevlut Çavuşoğlu “ABD’nin tarafını belli etmesi lazım. Müttefiklerini mi

yoksa terör örgütünü mü tercih ediyor” diye sordu.

Bu soru ABD’ye bugüne kadar Türkiye tarafından defalarca soruldu ve ABD son zamanlara kadar hep kaçak cevaplar verdi.

Ya “Türkiye ile tüm terör örgütlerine karşı ortak çalışıyoruz, hepsine karşıyız” diyerek oyalamaya çalıştı veya “PYD ile PKK aynı değil, PKK terör örgütü ama PYD farklı” benzeri laf oyunları yaptı.

Onlar “PYD ile PKK’nın farklı olduğunu” söylerken, PYD’nin içinde bulunan kendi askerleri “Bu iki örgütün aynı olduğunu, bütün PYD eğitim kamplarında Öcalan’ın posterleri ve PKK bayraklarının asılı olduğunu” anlatmaktaydı.

Savaşmadan çekildiler

DEAŞ dedikleri kanlı terör örgütü ABD’nin ikinci masalıydı ki bunu daha en başta, PYD-PKK Suriye’nin kuzeyindeki kentleri sözüm ona DEAŞ’tan tek tek alırken defalarca yazdığımı, DEAŞ’ın Tel Abyad ve birçok kenti PYD’ye “savaşmadan bıraktığına” dikkat çektiğimi gayet iyi hatırlıyorum.

Bu örgüt adeta PYD-PKK’nın Türkiye sınırında toprak kazanarak bugünkü koridoru oluşturmasına fırsat yaratmak için ortaya çıkmış, görevleri tamamlanıp koridorun Akdeniz’e bağlanması noktasına gelindiğinde de “DEAŞ temizlendi” denmişti.

Haberin Devamı

O güne kadar ABD ve koalisyon güçleri bu örgüt bahanesiyle Suriye’de istedikleri gibi özgürce operasyonlar yaptılar ve bunların hepsi Türkiye’nin aleyhine oldu.

Hem sınırımız boyunca bir özerk PKK bölgesi ortaya çıktı, hem de Suriye’den “Türkiye sınırına doğru göçe zorlanan” milyonlarca insan mülteci olarak Türkiye’ye girdi.

‘Müttefik’ kim?

Mevlut Çavuşoğlu’nun “ABD Müttefikini mi yoksa terör örgütünü mü tercih ediyor” sorusunun cevabı uzun zaman öncesinden bellidir.

ABD; PKK ile aynı örgüt olan PYD’nin önce “DEAŞ’a karşı en önemli müttefikleri olduğunu” açıklamıştı, şimdi ise artık hiç gizlemeden “PYD koridorunun tamamlanması” için ortak çalışıyor.

Rus Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov bile “ABD defalarca ‘Suriye’de bulunmalarının DEAŞ ile mücadele için’ olduğunu söyledi, DEAŞ yenildi, hâlâ orada olduklarına göre farklı amacı var. Suriye’nin toprak bütünlüğünü istemiyor” dedi.

Haberin Devamı

Gerçek budur. O nedenle Çavuşoğlu’nun hâlâ “ABD ve Batı’nın dürüst olması lazım, Suriye’yi bölmek mi istiyor, toprak bütünlüğünü mü istiyor” sorusunu sorması bugünkü tabloda anlaşılır değildir.

Onlar çok net şekilde Suriye’yi böldüler. Bir istekleri kaldı; PKK koridorunu Akdeniz’e bağlamak. Afrin’le Kobani’yi birleştirmek.

Fransa Savunma Bakanı’nın daha şimdiden “Rojova Kürdistanı’nı tanıyoruz” demesi “koalisyon güçleri”nin de çabasını açıklıyor ama biz nedense fazla üstünde durmadık. Aylardır binlerce TIR dolusu ağır silah ve zırhlı aracın sınır ötemize taşınması da boşuna değil.

Bizim bir hata sonucu karıştığımız küresel bir planın son aşamasıyla meşguller!

DİĞER YENİ YAZILAR