Zarrab İran ajanı mı?!

ABD’deki Reza Zarrab davası yalnız Türkiye’de değil, dünyada da dikkatle izleniyor.

Financial Times gazetesi, Reza Zarrab’ın geçen yıl ABD’deki Disney World’e gidene kadar hayatını İstanbul’da milyoner bir playboy olarak geçirdiğini, şimdi ise Türkiye’nin yöneticilerini zan altında bırakacak bir davanın merkezinde olduğunu yazdı.

Washington Post gazetesi “Reza Zarrab ABD yasalarını ihlal etti ancak mahkemede söyleyeceklerinden Türkiye korkuyor” yorumunu yaptı. Genel olarak Batı medyasının ortak yorumu ise “Türk ve ABD hükümetleri arasındaki ilişkilerin daha da gerilebileceği” şeklinde.

İftiracı İse…

Türkiye’de Ana Muhalefet Partisi; “Bugün hain, iftiracı, ajan denilerek mallarına el koyulan Zarrab eğer ‘iftiracı’ ise, söyledikleri yalansa mallarına neden el koyuyorsunuz”…

“Reza Zarrab rüşvetçi olduğu için de mallarına el konuyorsa rüşveti alan bakanlar ve bürokratlar nerede ve neden susuyorlar” gibi sorular yöneltiyor.

Hukukçular ve diğer muhalefet partileri ile gelişmeleri izleyen vatandaşların talebi ise “Zarrab ile ondan rüşvet alanlar için Türkiye’de ‘yeniden yargılama’ yapılması.” Yani Türkiye’de Zarrab olayında genel bakış “dış güçler, FETÖ, ABD’nin oyunu” gibi diğer etkenlerden bağımsız olarak “yolsuzluk üzerinde” yoğunlaşıyor.

Haberin Devamı

Vatandaşların konuştuğu bir diğer konu; Türk bankalarına büyük ceza kesilirse ekonomi nasıl etkilenir? Emekli ve memur maaşlarının verilememesi gibi bir durum ortaya çıkar mı? Bu son ihtimalin olmayacağı cevabını veriyoruz, umalım da ekonomi o ölçüde etkilenmesin.

Bugün Ne Açıklanacak?

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel “Yabancı devlet lehine askeri ve siyasi casusluk yapmakla suçlanan Zarrab’a belgelerin kim tarafından ve ne karşılığı verildiği açıklanmazsa, Salı günü (bugün) Genel Başkanımız Arena’da 25 bin kişinin önünde bu sorunun cevabını açıklayacak” dedi.

Bugün ne gibi belgeler açıklayacağını şu anda bilmiyoruz, bildiğimiz bir şey varsa bir an önce bu “yolsuzluk-casusluk-belge” tartışmalarının, davalarının sonlanması ve ülkemizin adının daha fazla bu tür olaylarla anılmaması gerektiğidir.

Haberin Devamı

Cıa, Fetö, Savama…

İYİ Parti İsparta Milletvekili Nuri Okutan dün TBMM’de bir basın toplantısı yaparak:

“Reza Zarrab’ın İran İstihbarat Örgütü SAVAMA’nın bir ajanı olduğunun devlet kayıtlarında mevcut olduğunu, ailesinin çeşitli yasadışı işlerden dolayı on yıllarca takip edildiğini ama devletin bu bilgileri değerlendirmediğini” söyledi. Şimdi “ABD, CIA” ajanlığına, davada FETÖ parmağına bir de İran ajanlığı eklendi, çık içinden çıkabilirsen.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye gelince… Nasıl biliyorsa, 14 Haziran 2016’da bir uyarı yapmış:

“Dost nasihatı veriyorum ABD’ye gitmeyin… Sık sık giderseniz karşınıza kimin çıkacağı belli olmaz, İranli kaçakçı alayınızı ele verebilir”... Gelişmeler giderek daha karmaşık hale geliyor ve Türkiye daha uzun süre yolsuzluk tartışmalarına devam edecek gibi görünüyor.

DİĞER YENİ YAZILAR