ABD teröre destek mi verecek?

Perşembe günü Hakkari Şemdinli’de PKK terör örgütü ile çatışmada 6 askerimiz, 2 korucumuz şehit oldu, 1’i ağır olmak üzere 2 askerimiz de yaralandı.

Bu çatışmadan sonra 3 ilde başlayan PKK operasyonunda Şemdinli’de “Irak’a kaçmaya çalışan 19 terörist” ile toplam 39 terörist etkisiz hale getirilmiş.

Terör uzmanı Abdullah Ağar “PKK operasyonlarının uzun süreceğini, bunun bizi sınır içi ve dışında daha kışkırtıcı hale getireceğini” söylüyor. Yani operasyonlar uzadıkça ve yoğunlaştıkça sınır içi ve dışında PKK saldırıları artabilir.

PKK sadece gencecik askerlerimizi şehit etmekle ve yaralamakla kalmıyor, bölge halkı üzerinde büyük baskı kuruyor.

Güneydoğu’da yaşayanların zaman zaman “bölgede halk da PKK ile karşı karşıya, seçimler bile bu baskı altında yapılıyor” dediğini yıllardır duyarız.

Peki, bu PKK terörü ne zamana kadar sürecek, daha kaç şehit vereceğiz?

Bitme noktasındaydı

Bütün toplum tepki ve büyük üzüntü içinde ve her şehitten sonra bu tepki daha da artarak ortaya çıkıyor.

MHP Genel Bakanı Devlet Bahçeli’nin Perşembe günü saldırıyla ilgili olarak yaptığı konuşmadaki “Terör hain yüzünü bir kez daha göstermiştir… Terör kazanamayacak” sözleri, şehit ailelerine başsağlığı ve sabır, şehitlere rahmet dilekleri gibi dileklerle terör ne yazık ki bitmiyor.

Haberin Devamı

Öfkeli açıklamalar da bu acıları dindirmiyor. 2000’li yılların başında PKK terörü bitme noktasındaydı. Çözüm sürecinde hızla güçlendiler. Şimdi 2000’lerin başından farklı olarak hem dış destekleri artmış, hem de Irak ve Suriye sınırlarımızın öte tarafında PKK-PYD ortaklığı yayılmış durumda. Türkiye’de PKK sıkıntıya girdiğinde ya kendileri Irak ve Suriye’deki kamplarına, aldıkları kentlere kaçıyor veya oralardan Güneydoğu’daki PKK’ya silah ve militan desteği veriyorlar.

PYD’ye ABD tarafından “sadece Ağustos-Eylül aylarında 400 TIR her çeşit ağır silah ve mayına dayanıklı zırhlı araç” gönderildi.

Türkiye’nin müttefiki (!)

Her fırsatta, Trump ve sözcüleri “Türkiye ile her tür teröre karşıyız ve iş birliği halindeyiz” diyorlar ama söylemle eylem birbirine tamamen zıt.

Haberin Devamı

Son operasyonlarda PKK’da ele geçen kalaşnikoflar, roketatarlar adeta bir devletin ordusunun cephaneliği gibi.

Ve Suriye-Irak sınırımızı boylu boyunca işgal ettikleri sürece bunların da, teröristlerinde sayısı azalmayacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan’la Saray’da görüşen Irak Türkmen heyetindeki Kerkük Milletvekili Muhammed Mehdi Bayati “IKBY’deki referandum kavgası Zaho’da, Erbil’de bitmeyecekti, Diyarbakır’a sıçrayacaktı” dedi.

ABD’nin DEAŞ’ı Türkiye, İran ve Suriye’ye karşı kullanabileceğini söyledi.

Bir kez daha tekrarlamak gerekir ki, güvenlik güçlerimize kahpe saldırılar yapan PKK’ya da, Türkiye’deki IŞİD hücrelerine ve türevi örgütlere de yoğunlaşacak operasyonlar saldırılardan sonra değil önce yapılmalı, bu konuyla ilgili çalışmalar en önemli gündem maddesi olmalı, sınırlarımız kuş uçmayacak şekilde korunmalıdır.

DİĞER YENİ YAZILAR