MHP-Davutoğlu polemiği!

Referandumdan bu yana Ak Parti’ye yakın duran ve destek veren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli birden ne olduysa 180 derece dönüverdi.

Önce; “Altın nesil diyorlardı, tepemize bomba yağdırdılar” gibi sözlerle başlayıp oradan Davutoğlu’na geçti ve “Kerkük’ün Türkmen yurdu olduğunu reddediyor” dedi.

Arkasından Davutoğlu’nun kitabına değinerek “Stratejik derinlikle Türkiye’yi boğmak üzereyken görevden el çektirilen bu şahıs” diye devam etti.

Davutoğlu bu çıkışlara cevap vermekte gecikmedi:

“Makam odalarına 17.25 saati yaptırıp basına poz verecek aymazlıkla 17-25 Aralık operasyonunun siyasi sözcülüğünü üstlenenler…

7 Haziran seçimleri sonrasında siyasi bir açgözlülükle ülkeyi istikrarsızlaştırma pahasına Ak Parti’ye her türlü hakareti yapanlar” gibi ifadelerle onu suçladı.

Neden beklediler?

Perşembe akşamı CNN Türk’teki tartışma programında Davutoğlu-MHP polemiği gündeme gelince MHP’li Semih Yalçın telefonla bağlanarak:

“Davutoğlu tarafından kendilerine koalisyon teklifi yapılmadığını, suçu MHP’ye atmak için seçim meydanlarında ‘böyle bir teklif yapılmış, Bahçeli kabul etmemiş’ gibi kullanıldığını” söyledi, “Gerçekler ortaya çıkarsa Davutoğlu mahcup olur, zorda kalır” dedi.

Haberin Devamı

7 Haziran seçiminden sonra Ak Parti koalisyon görüşmesi heyetinde yer alan Faruk Çelik de programa bağlandı “MHP bize koalisyona kapalı olduklarını söyledi ve CHP’yi adres gösterdi” dedi.

Görünüşe göre 16 Nisan 2017 referandumundan bu yana süren Ak Parti-MHP anlaşması, uzlaşması hızla bozulmaya gidiyor ama durup dururken ortaya çıkan bu durum oldukça garip görünüyor.

Özellikle de MHP’nin “7 Haziran sonrasında söylemediklerini” bu kadar bekledikten sonra ortaya dökmeye başlaması…

Koalisyon olur muydu?

Ne oldu da MHP politika değiştirerek birden Davutoğlu üzerinden adeta Ak Parti’ye karşı duruma geçti?

Semih Yalçın’ın Davutoğlu’nu “FETÖ’cüleri himaye etmekle, Pensilvanya’dan 15 Temmuz’la ilgili önceden bilgi almakla” suçlayıp “hesaba çekileceğin günler yakındır” demesi dikkat çekici bir suçlamadır, kanıtlanması beklenir.

Haberin Devamı

MHP acaba iktidar partisiyle koalisyon havasında bir beraberlik sergilediği için tabanından tepki mi alıyor, muhtemel bir erken seçimde “baraj altında kalmaktan” mı korkuyor, bunları bilmiyoruz.

Yalçın, Davutoğlu’nun 7 Haziran seçimi sonrasında koalisyon heyetiyle MHP’ye gittiğinde Bahçeli’nin “Biz şimdi koalisyon kurabilecek miyiz” dediğini ama cevap alamadığını da söylemiş. Kılıçdaroğlu da “Bize koalisyon teklifi yapılmadı” demişti.

Çok bilinmeyenli denklem gibi…

Bahçeli zaten seçim gecesi “koalisyonlara kapalı olduklarını” ilan etmişti ancak…

Acaba teklif yapılsaydı, bu düşüncesini değiştirecek miydi, 1 Kasım seçimine gerek kalmayacak, yaşanan onca kaos yaşanmayacak mıydı?

Aylardır Ak Parti’yle anlaşabildiklerine bakınca “düşüncesini değiştirebileceği” geliyor akla. Peki 7 Haziran seçiminden 2,5 yıl sonra, Türkiye sorunlarla boğuşurken bu tartışmanın anlamı ne; acaba bir erken seçim mi yaklaşıyor?

DİĞER YENİ YAZILAR