Siyaset ve sportmen ruh!

Başlıktaki üç konudan sonuncusu dünya insanlarına egemen olabilseydi şüphesiz çok daha kolay ve zevkle yaşanabilir bir dünyaya sahip olunurdu.

Maalesef genç yaşta kaybettiğimiz değerli iş adamı Mustafa Koç’un adına verilen “Mustafa V. Koç Spor Ödülleri” gecesini izleyen herkes sanıyorum bu duyguyu güçlü şekilde hissetmiştir.

Ailesi için çok zor olmakla birlikte, böyle bir evlat yetiştirmenin gururunu yaşatan, kusursuz bir ödül töreniydi.

Dürüst, adil, mücadeleci, doğaya hayran ve korumacı, sportmen kişiliğiyle birçok spor dalında da başarılar kazanmış olan ve ülkesinin gelişimine katkıda bulunmak için mücadele eden Mustafa Koç spor ödüllerini yaşarken düşünüp, ilk adımlarını atmış.

Spora, bilime katkı

Eşi Caroline Koç gecede yaptığı konuşmalarda onun kaybından sonra Milli Olimpiyat Komitesi ile iş birliği yaparak “olimpik değerlerin kriter olacağı” ve gelenekselleşecek bu ödülü planladıklarını anlattı.

İlk ödüller 2 genç sporcuya; “Olimpiyat Oyunları ve Dünya Şampiyonu” Milli Okçumuz Gizem Girişmen ile “Olimpiyat ve Dünya Şampiyonu” Milli Güreşçimiz Taha Akgül’e verildi. Mustafa V. Koç Spor Ödülleri’nin ülkemizin dünya çapında başarısına hizmet edeceğine kuşku yok.

Haberin Devamı

Her yıl bilim ödülleri ve madalyaları da veren Koç Ailesine ülke olarak teşekkür borçluyuz, keşke her alanda yalnızca ülkemize hizmet için bu sportmen ve bilimsel ruhla hareket edebilseydik.

Almanya’daki seçim…

Son zamanlarda ilişkilerimizin ciddi şekilde bozulduğu Almanya’da seçimler yapıldı ve Angela Merkel’in partisi CDU seçimleri kazandı.

Daha önceki koalisyon ortaklarından olan Sosyal Demokrat Parti SPD ise aldığı 138 oyluk sonucun “SPD için büyük yenilgi olduğunu, CDU ile koalisyon kurmayacaklarını” açıkladı.

Şimdi, koalisyon kurabilirler veya kuramazlar ama dikkat çeken 2 nokta var:

1-Yenilgiyi kabul edip açıklayabiliyorlar,

2-Sonuç ne olursa olsun “dürüst bir seçim olduğuna” seçmenlerin ve partilerin hepsi güvenebiliyor, bir şüphe ve huzursuzluk yok.

Trafoya kedi girmesi veya YSK’nın seçim bittikten sonra ve “yasaya aykırı şekilde” mühürsüz oyları geçerli sayması gibi bir durum söz konusu değil.

Haberin Devamı

Yeni parti açıklanacak

İçişleri Bakanı ve TBMM Başkan Yardımcısı görevlerinde bulunarak önemli bir siyasi birikime sahip olan Meral Akşener’in kuracağı ve “merkezde yer alacağı” bildirilen partinin, bu akşam gazeteciler ve siyasetçilerin katılacağı kalabalık bir törenle açıklanacağı duyuruldu. Daha parti kurulmadan, MHP’den ve bazı çevrelerden yapılan hukuka aykırı, gerçeklerden uzak, kişiselliğe dökülen saldırılar, yıpratma faaliyetleri Türkiye adına üzücüdür.

Demokratik ülkelerde, eğer şartlar gerektiriyorsa ve halktan talep geliyorsa yeni partiler kurulur, yeni lider adayları ortaya çıkar ve siyasi etik bu gelişmelerin dürüstçe kabulünü gerektirir.

Umuyoruz ki bundan sonra diğer demokratik ülkelerdeki adil ve korkusuz siyasi ortam, adil ve şüphe-şaibe götürmez seçimler Türkiye için de geçerli olsun.

Bize yakışan budur.

DİĞER YENİ YAZILAR