Topbaş, Barzani ve sorular!

IKBY Başkanı Mesut Barzani referandum konusunda dün de geri adım atmadı, “Sonunda ölüm olsa da hazırız” dedi.

ABD’ye “Gelin ‘amacımıza nasıl ulaşabiliriz’ konuşalım” diyoruz, “Bunu yapma, ertele” diyorlar… “Neyi konuşacağız, bir halk bağımsızlık istediğini söylüyor” dedi.

TBMM’de Irak ve Suriye’ye tezkere konuşulurken, Barzani “ucunda ölüm de olsa” derken PKK Irak sınırındaki üs bölgemize silahlı saldırı yaptı, gencecik, aslan gibi 1 erimiz ve 1 sivil işçi şehit oldu, 2 yaralı var.

Kuzey Irak veya kuzey Suriye’de olacakların Türkiye’ye daha şiddetli PKK terörü (ABD silahlarıyla) olarak döneceğinin bir örneğidir bu!

Halkın tercihi

Bir ayda 20 milyon ton “petrol” ihraç edebilen IKBY, çoğunluğu Türkmen olan ve “petrol kenti” olan Kerkük’ü bile ele geçirdi.

Yine Irak’ın bir “petrol kenti” olan Musul operasyonunu beraber yapmak için tüm tekliflerimize rağmen ABD bu operasyonu da, Suriye’de “petrol zengini” Rakka operasyonunu da Kürtlerle yaptı.

Suriye’deki petrolün yaklaşık 3’te 2’si PYD’nin elinde… Yani ABD TIR’lar dolusu silahı PKK’nın Suriye kolu olan bir terör örgütüne boş yere göndermiyor.

Haberin Devamı

Bu durumda, IKBY referanduma tepkilerden “halkın tercihidir” deyip sıyrılacaksa Kürtler daha sonra (benzer bir ABD desteğiyle) Suriye ve arkasından “Barzani haritasındaki diğer ülkeler” için aynı şeyi neden denemesin?

Hükümet Güneydoğu’nun, Irak ve Suriye sınırlarının korunmasını en önemli gündemi yapmak zorundadır.

Gönül koymak!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın istifa sebebinin “kendisinin veto ettiği 5 imar değişikliği dosyasının Ak Partili üyelerin oylarıyla Belediye Meclisi’nden geçmesi” olduğu söylendi.

Topbaş da AKP’li olduğuna ve veto ettiğine göre bu imar değişiklikleri gerçekten çok sakıncalı olsa gerek. Ancak…

O zaman da akla Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu yıl yaptığı ve “İstanbul’da, Boğaz’da bile çok çirkin yapılaşmanın olduğundan, beton ve demir yığınlarının yükseldiğinden, buna izin verilmemesi gerektiğinden” söz ettiği konuşma geliyor.

Madem ki Topbaş yanlış imar değişiklikleri için istifa etmiştir, bu gerçekten çirkin yapılaşma süreci nasıl yaşanabildi? İzin veren kimdir?

Haberin Devamı

Projeler ve deprem

Kadir Topbaş “İstanbullular beni hoşgörüyle karşılasınlar, gönül koymasınlar” dedi.

“Aldığı kararın ‘kişisel’ olduğu ve sorgulanmaması gerektiği” söylendi.

Oysa devlet görevlerinin “gönül koyma veya hoşgörü” ile ilgisi yoktur.

İstanbul Belediyesi o süreçte bu çirkin yapılaşmanın sorumlusu olduğu gibi, birçok büyük projeye harcanan paralar da millete aitti. Bu projelerin kaçı başarılı sonuç vermiş, kaçında trilyonlarca lira boşa gitmiştir?

Uzmanlar İstanbul’da beklenen büyük depremin artık her an olabileceğini söylerken Topbaş döneminde neden kentin sadece yüzde 10’unda deprem çalışması yapılmıştır?

Tüm belediye başkanları, ayrılmadan önce bu tür soruları cevaplamalıdır.

DİĞER YENİ YAZILAR