Terör, adalet ve TEOG!

Ünlü İngiliz gazetesi The Guardian birkaç gün önce “Suriye İdlib’den kaçan yüzlerce eski DEAŞ’lı militanın Türkiye sınırına dayandığını, bu cihatçıların çoğunun son haftalarda Türkiye’ye girdiğini” yazdı.

Türkiye’de takip edilemeyen veya yakalandığı halde mahkemeler tarafından serbest bırakılmış IŞİD’lilerin sayısı belli değilken, binlerce insanın hayatını kaybettiği katliamlar yapmış bir terör örgütü militanlarının Türkiye’ye girmesine nasıl izin verilir anlaşılır gibi değil.

Dün Mardin’de 2 ayrı DAEŞ hücresine MİT ve Emniyet’in birlikte baskın yaptığı ve bir DAEŞ’li teröristin yakalandığı haberi çıktı. Biri yakalanırken yüzlercesinin Türkiye’ye girmesi olacak iş midir?

Atatürk’e saldırılar

Bu ülkenin kurtarıcısı, kurucusu Atatürk’e ve heykellerine yapılan saldırılar artıyor derken, Antalya’da bir Atatürk heykelinin “çalılar arasına atılmış olarak” bulunması da gündemin en çok tepki çeken olaylarından biri.

Emniyet ve MİT artık ortak çalışmayla bu saldırıların önlenmesini de sağlamalı, yapanlar yargılanmalıdır.

Haberin Devamı

Diğer tarafta, IKBY referandumu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın BM Genel Kurul toplantısı için ABD’ye gidişi gibi gündem haberleri “15 Temmuz’la ilgili tartışmaları, cevapsız kalan soruları” ve FETÖ ile ilgili haksız yargı kararlarını geri plana itti.

FETÖ’cüler tanık…

Cumhuriyet ve Sözcü’den “FETÖ ile herkesten önce, yıllarca mücadele etmiş” olan gazeteciler, avukatlar haksız ve hukuka uymayan iddialarla, yargı kararlarıyla Balyoz-Ergenekon sürecinden farksız şekilde cezaevlerinde yıllar geçirmekteler.

Bu iddialar arasında “kendileri FETÖ ile yakın ilişkide olan, buna rağmen tutuklanmayan” ve üstelik tanık yapılan kişilerin attığı iftiralar da bulunuyor.

Türkiye’nin bitmeyen sorunlarının, bu haksızca tutuklanmış kişiler hakkında verilecek beraat kararlarının ertelenmesine yol açması toplum vicdanını rahatsız etmektedir.

Adaletin kısa sürede sağlanması gerekir.

TEOG yapılmayacak

Dün Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz “Bu sene TEOG sınavının yapılmayacağını” resmen açıkladı.

Ondan bir gün önce 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül “Gündemde olan sınav değişikliğinin çok boyutlu bir çalışma ile yapılmasını ve özellikle fırsat eşitliği ilkesinin korunmasını umuyorum” açıklaması yapmıştı.

Haberin Devamı

Abdullah Gül’ün söz ettiği “çok boyutlu çalışma” eğitimcilerin görüşlerinin alınmasını gerektirirdi ki eğitim uzmanları ve sendikaları “kendilerine danışılmadığını,TEOG kaldırılırsa Anadolu Liseleri ve Fen Liselerine hak eden öğrencilerin giremeyeceğini, başarısız öğrencilerin şişirme notlarla okullara girebileceğini, başarılı okulların sıradanlaşacağını, imam hatipler gibi başarısız okulların görünmeyeceğini” anlatıyor.

Önemli konularda Meclis tartışmaları yapılmıyor, bir geceden bir geceye alınan kararlarla eğitim sistemi ve diğer konular aceleye getiriliyor.

İlerlemek ve kazanmak istiyorsak bu adımların hepsini çok daha dikkatle atmalıyız.

DİĞER YENİ YAZILAR