Yeni devlet ve yeni sorular!

Ak Parti MKYK Üyesi Ayhan Oğan CNN Türk’te katıldığı bir programda “15 Temmuz’da devlet içine odaklanmış ‘bütün vesayet mekanizmalarının’ darmadağın olduğunu” söyledi.

Aynı konuşmada “Yeni bir devlet kuruyoruz” dedi ve işte bu noktada önce sosyal medyadan başlayan, sonra gazete ve TV’lerde yer alan dev bir toplum tepkisi geldi.

Elbette haklı bir tepkidir bu!

“Eski devletin içine” yıllar boyu virüs gibi yayılırken fark edilmeyen ve önlenmeyen Gülen Cemaati üyelerinin oluşturduğu “FETÖ’nün yaptığı bir darbe girişimi” yaşadı Türkiye…

Bu yayılma sonucunda gerçekleştirdikleri darbe girişimi ülkeyi kökünden öyle salladı ki bir yıldır her gün bu konu konuşuldu, o gece 250 vatandaş şehit oldu, girişimden bu yana 50 binden fazla kişi tutuklandı.

Ülkenin milyonlarca vatandaşı da bir yıldır gece-gündüz en yoğun şekilde “darbe” konusuyla yaşayarak bir tür ceza çekiyor.

Öncelikle, darbeye kalkışan FETÖ örgütü olduğuna göre Ayhan Oğan’ın neden FETÖ yerine “bütün vesayet mekanizmaları” tanımını kullandığı merak konusudur.

Haberin Devamı

Tabii “yeni bir devlet kuruyoruz” sözü de…

Eski devlet nerede?

Türkiye Cumhuriyeti’ne “devletin FETÖ tarafından istila edilmesi” ve bu istila neticesinde bir darbe girişimi yaşanması dışında ne oldu?

Anayasası çok kez değişti, başkanlık ‘sistemi’ için de değiştirildi ama sonuçta Anayasa ve sınırlarını onun çizdiği “Anayasal düzen” yerinde duruyor.

Bu cumhuriyeti kurmak için yapılan koskoca bir Kurtuluş Savaşı, ülkeyi kuşatmış emperyalist ülkelere karşı kazanılan dev zaferler, on binlerce şehit duruyor.

İktidar Partisi’nin MKYK’sında bulunan bir ismin; Türkiye tarihinin yok sayılmasını ve yeni bir devletin kurulmasını bu şekilde televizyonlarda dile getirmesi kabul edilemez.

Eski devletin kusuru ne ve nereye gitti?

Muhalefet konuşamıyor

Gerçi başkanlık sistemi için yapılan Anayasa değişikliğinden sonra Ana Muhalefet Partisi’nin Meclis’teki rolü, etkinliği ortadan kalktı, “konuşma ve sorunları tartışma hakkı” bile kalmadı.

Tepki göstereceği olayları ya 450 kilometre yol yürüme veya Meclis’te gece boyu oturma eylemleriyle duyurabiliyor.

Haberin Devamı

Bu nedenle de “çok partili, çok sesli bir demokrasi”den söz edemeyiz ama en azından görünüşte bir Meclis var.

Türkiye’de yeni bir devlet kuruldu dedikten sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı da bu yanlış konuşmasına katmak, “yeni devletin kurucu lideri” ilan etmek ikinci büyük hatadır.

En büyük suç!

Daha önce Balyoz davalarında görülmüştü, şimdi “15 Temmuz ve FETÖ” davalarında da darbe girişiminde bulunanlara TCK 309’uncu maddeden “ağırlaştırılmış müebbet hapis” isteniyor.

TCK 309 “Anayasa’nın öngördüğü düzeni ortadan kaldırmaya veya bu düzenin fiilen uygulanmasını önlemeye teşebbüs edenlere ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilir” diyor.

Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs “en büyük suç”ların başında…

Bakalım Ayhan Oğan yargıya bu sözlerini açıklayacak mı?

DİĞER YENİ YAZILAR