Türkiye’nin üzücü gündemi!

Şu anda gündemin en önemli meselelerinin başında Manisa’da daha önce de karşılaşılan bir gıda zehirlenmesi ile 731 askerimizin günlerdir hastanelerde tedavi altında olması geliyor.

Manisa’da daha önce de aynı birlikte 3 kez gıda zehirlenmesi yaşanmış, yüzlerce asker hastaneye kaldırılmış, yoğun bakıma alınanlar olmuş (26 Mayıs’ta 1046 asker zehirlendi), bir askerimiz hayatını kaybetmişti.

Cumartesi gününden başlayarak askerlerin hastaneye sevki 3 gündür sürüyor.

Neden bu şirket?

Firmanın sözleşmesinin feshedildiği ve 21 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Bundan sonra Bakan Fikri Işık “Hiç yemek yemediği halde etkilenen askerlerin olduğunu, sadece yemek zehirlenmesi olarak bakmadıklarını, kapsamlı bir çalışma yaptıklarını” açıkladı.

“Bölgede depremler var, suya bir şey karışmış gibi hissediyorum” dedi.

Oysa eğer durum böyle olsa yemek şirketiyle anlaşma feshedilerek 21 kişi gözaltına alınmazdı. Bir gün sonra yemekler “Manisa Belediyesi” tarafından yapılmazdı.

Deprem ve su meselesi olsa yalnızca askerler değil, Manisa’da yaşayan diğer vatandaşlar da etkilenirdi.

Haberin Devamı

“Yemek yemeyenlerde de görülmüş” sözü ise “neden yemek yememişler, ağır eğitim yapan asker yemek yemez mi” sorusunu akla getiriyor.

Ayrıca bu birlikte eğitimi biterek Kuzey Kıbrıs’ta göreve giden askerlerde de ciddi enfeksiyon (mide bulantısı, kusma, yüksek ateş) görüldüğü, bu şikayetlerle revire giden 89 askerden 69’unun hastaneye kaldırıldığı haberi çıktı.

Yemekleri yapan ve bir ay içinde binlerce askerin zehirlenmesine neden olan “Rota” isimli firma 2015’te Maliye Bakanlığı personelinin yemek ihalesini almış, zehirlenme olayları görüldüğü için anlaşma iptal edilmiş.

Firma bu gibi nedenlerle 6 kez isim değiştirmiş. Acaba neden böyle şaibeli, hatta soruşturulması şart olan bir firmaya askeri birliklerin yemek işi veriliyor sorusunun cevabı da Savunma Bakanlığı tarafından verilmelidir.

Dayak olayı!

Türkiye diğer ülkelere hatta dünyanın en zengin ülkelerinden olan Katar’a kadar “gıda yardımı” ve her tür yardım yaparken, ülke savunması için çalışan askerlerine en güzel ve güvenli yemekleri vermek durumundadır.

Haberin Devamı

Manisa ve Kıbrıs’taki duruma bakınca Güneydoğu’da beline kadar kara batarak PKK ile mücadele eden askerlere verilen kumanya veya yemeklerin nasıl olduğu hakkında şüpheye düşmemek imkansız.

Acaba onlara da aynı firma mı yemek veriyor, ne yiyorlar? Bir önemli soru da; zehirlenen askerlerin “bir ay içinde 4 vakadan sonra gösterdikleri tepkiyi anlatan video” için.

Hastanede kollarında takılı serumlarla konuşan askerler “Birliğe döndüklerinde bu yüzden dayak yiyeceklerini” söylüyordu. Duymak bile dayanılır gibi değil!

Genelkurmay Başkanı zehirlenme sonrası ortalarda görünmedi ama bu kadar ağır mağduriyet yaşayan, “devlete emanet edilmiş” askerlerin bir de üstüne dayak yiyecek olması herhalde kendisini de ilgilendirecek, buna izin vermeyecektir. Toplumun daha çok üzüntü çekecek hali kalmadı!

DİĞER YENİ YAZILAR