Terör ve ABD’ye nota!

İngiltere’nin Manchester şehrinde Manchester Arena’da DEAŞ’ın üstlendiği patlamada 22 kişi hayatını kaybetti, 59 yaralı var.

Ortadoğu’da DEAŞ ile PYD-PKK ilişkisinin ne olduğu, DEAŞ’ın özerk bir Kürt bölgesinin ortaya çıkması için mi kullanıldığı henüz net değil ama öyle görünüyor ki bu acımasız örgütler dünyanın her köşesinde insanlar için tehlike yaratmayı sürdürecekler.

Bugün DEAŞ’ın birçok ülkede yaptığı katliamlar, Afganistan’da ABD sayesinde güçlenen Taliban, ondan türeyen El Kaide ve sonunda ABD’deki İkiz Kuleler saldırılarının hatırlanmasına neden oluyor.

Oluyor, çünkü DEAŞ da El Kaide’den türemiş ve sonra ayrılmıştır.

Demek istediğim şu; Bugün hala Ortadoğu’da ve diğer ülkelerde “Benim teröristim, senin teröristin” ayırımı yaparak farklı terör örgütlerini “müttefik” sayan her ülke sonunda kendisi için ve diğer ülkeler için canavarlar yarattığını unutmamalıdır.

Kavga olayı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Washington ziyareti sırasında Washington Büyükelçiliği konutu önünde yaşanan ve Erdoğan’ın korumalarının karıştığı kavga ABD’de tartışma yaratmıştı.

Haberin Devamı

ABD basını olayı günlerce gündemden düşürmedi.

Daha önce ABD’nin PYD’ye destek vermesi konusunda Türkiye’nin yanında yer alan konuşmalar yapmış olan Cumhuriyetçi Senatör John Mc Cain “Böyle bir şey karşılıksız bırakılamaz. Burası Türkiye değil. Burası bir 3. Dünya ülkesi değil” dedi.

Türk Büyükelçi Serdar Kılıç olayla ilgili olarak 2 kez ABD Dışişleri Bakanlığı’na çağrıldıktan sonra Türkiye de ABD Büyükelçisi John Bass’ı Bakanlığa’çağırdı.

“ABD’nin, Erdoğan’ın ziyaretindeki programları süresince gerekli önlemleri almadığını, olaylara ABD makamlarının yol açtığını” bildiren yazılı ve sözlü nota verdi.

Bu olaylarda PKK’lı grupların yaptığı protesto gösterilerine korumaların cevap vermesi gibi bir durum da var. ABD’de güvenlik güçleri bunu engellemeliydi diye düşünüyoruz ve kendi açımızdan haklıyız.

Ancak onlar da “Amerikan Anayasası’nın birinci maddesi protesto özgürlüğünü de kapsar, polis bu gösterilere karışamaz” diyor.

NATO zirvesi

Haberin Devamı

Şimdi önümüzde 25 Mayıs’ta Brüksel’de yapılacak olan NATO zirvesi var.

Brüksel Belediye Başkanı “Türkiye Cumhurbaşkanı için yapılacak mitinglere izin verilmeyeceğini” önceden açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan bu açıklamaya “Mayeur işine baksın” diyerek cevap vermişti. Ancak…

Biz haklı olduğumuza inansak da, Hollanda ve Washington’da kısa aralıklarla yaşanan olaylar Türkiye’nin aleyhine olmuştur. ABD’li siyasetçiler hala neredeyse hakarete varan sözler söylüyorlar.

NATO zirvesinde ne olursa olsun herhangi bir olay çıkmaması için elimizden geleni yapmamız gerekiyor.

DİĞER YENİ YAZILAR