PKK terörü ‘şoke’ etmiyor mu?

PKK terörüne şehitler vermeye devam ediyoruz.

Dün de Tunceli-Ovacık karayolundaki polis noktasına bir PKK’lı canlı bomba tarafından intihar saldırısı düzenlendi.

Saldırı zamanında fark edilip canlı bomba üzerindeki düzeneği patlatarak ölmeseydi kim bilir kaç şehit daha verecektik.

ABD merkezli The Washington Institute’dan analist Soner Çağatay “ABD ile yaşananların bir kriz olmadığını, çünkü iki ülke arasında PKK’ya karşı mücadele konusunda bir anlaşmaya varıldığını” söylemiş.

Çağatay “ABD, YPG ile PKK ‘siyasetini’ birbirinden ayırıyor. Türkiye; PYD’nin SDG ile (ki ikisi zaten temelde aynı örgüt) çalışması konusunda sıkıntı çıkarmaz ise ABD de Irak ve Türkiye’de PKK ile mücadelede Ankara’ya daha fazla destek verecek” demiş.

Anlatılan masal…

Soner Çağatay bir analist ancak PYD/PKK’nın Türkiye’deki kanlı eylemlerine “terör” yerine “siyaset” diyor. PKK’nın Türkiye’de sıkıştığı zamanlarda PYD’den yardım aldığını, “Kobani’de IŞİD Kürtlere saldırıyor” diyerek PYD-PKK’nın bir de Barzani’den yardım aldığını unutuyor.

Haberin Devamı

Suriye ve Irak’ta son birkaç yıldır Kürt grupların dayanışma içinde olduğu, ABD, Rusya, Suriye ve IKBY desteğiyle ilerleyerek özerk bölge, hatta “devlet” için hazırlıklarını sürdürdüğü açıkça ortadadır.

Bu nedenle, Türkiye’de sürdürülen teröre yalnızca “PKK terörü” olarak bakmanın zamanı geçmiştir.

Artık buradaki soru; PYD/PKK’nın Suriye’de SDG adı altında kentleri “savaş bile gerekmeden IŞİD’den almasına bu örgütlerin tek başına yaptığı bir plan olarak bakılabilir mi, yoksa bu küresel bir plan olarak mı işletiliyor” sorusudur.

Putin ve Trump

Putin, daha Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD’ye gitmeden “YPG ile ilişkimiz devam ediyor” dedi ki bunu Afrin’de zaten görüyoruz.

Rus askerleri YPG’nin yanında ve onlara askeri eğitim veriyor.

Trump ise Erdoğan’la ikili basın açıklaması sırasında “PYD-YPG-PKK”ya hiç değinmeden şunları söyledi:

“Türkiye’nin Suriye’deki dehşet verici katliamların durdurulması için verilen çabalara liderlik yapmasını takdir ediyoruz. Suriye iç savaşı tüm dünyayı şoke ediyor. Suriye’de şiddeti azaltabilecek ve barışa, çözüme imkan sağlayacak her türlü adımı destekliyoruz”.

Haberin Devamı

Suriye’deki iç savaş, terör Trump’ı ve dünyayı şoke ediyor da Türkiye’de 7 Haziran seçiminden bu yana yüzlerce terör kurbanı onları neden hiç şoke etmiyor?

Güvenli bölge

Suriye’de şiddeti azaltmak için her adımı destekliyorlarsa “güvenli bölge”ye neden baştan beri şiddetle karşı çıkıyorlar?

Türkiye’nin çabalarını takdir ediyorlarsa neden Türkiye’yi Menbiç ve Rakka’dan uzak tutuyor, koca bir ülkenin askeri gücü varken, buralarda PYD-PKK varlığını istiyor ve müttefik olarak onları seçiyorlar?

Türkiye’nin çabalarını takdir ediyorlarsa “3 milyonun üstünde ve her gün artan mülteci nüfusu” yükünü azaltacak hiçbir adım atmıyorlar?

Sınır güvenliğimizi sağlamak, terörün artmasını önlemek için, güler yüzle yapılan görüşmelerden, tekrarlanan söylemlerden etkilenmeden doğru planı yapmak zorundayız.

DİĞER YENİ YAZILAR