Gazete Vatan Logo

Güneydoğu yağmur ve sele teslim: 8 ölü, 15 kayıp

Hafta sonundan bu yana Şanlıurfa başta olmak üzere çok sayıda yerleşim biriminde etkili olan sağanak yağmur ve sel, felakete yol açtı. Diyarbakır ile Şırnak'ın Silopi İlçesi'nde ilk belirlemelere göre 8 kişi öldü, 15 kişi kayboldu

Diyarbakır'ın Çınar ile Bismil ilçeleriyle Şırnak'ın Silopi ilçesinde sel kapılan 8 kişi öldü, 15 kayıp var. Ölenlerden 5'inin Diyarbakır'ın ilçelerinde 3'ü'nün Şanlıurfa'nın Silopi İlçesi'nde olduğu belirtildi.

Şiddetli yağışların etkisiyle Diyarbakır- Mardin karayolunda çökmeler oldu. Diyarbakır'ın Çınar İlçesi yakınlarında yolda görülen çökme nedeniyle yol ulaşıma kapandı, binlerce ev ve işyeri sular altında. Su baskınına uğrayan yerleşim merkezlerinde evlerinde mahsur kalarlar helikopterlerle kurtarıldı. Diyarbakır Vali Yardımcısı ve Kriz Masası Başkanı Serdar Polat, "Çınar'ın Meydan köyünde sulara kapılan 3 kişinin cesedi Meydanlı köyü yakınlarında bulundu" dedi. Bölgede helikopterlerle kurtarma çalışmalarına devam ediliyor.

Şırnak'ın Silopi İlçesi'nde sağanak yağış nedeniyle Karşıyaka Mahallesi'nde meydana gelen su baskınında 3 yaşındaki Nupelda Kaden ile 4 yaşındaki Yusuf İslam Kaden'in öldü, Ortaköy'de bir evin çökmesi sonucu enkaz altında kalan 70 yaşındaki Süpha Basutçu da yaşamını yitirdi.

Batman'da yüzlerce ev ve işyeri sular altında kalırken, enkaz kaldırma ve su boşaltma çalışmalarına devam ediliyor.

Mersin'in Erdemli İlçesi'ne bağlı Kızkalesi Beldesi sele teslim oldu, Silifke-Mersin karayolu ulaşıma kapandı. Selden zarar gören yerlerde kurtarma ve yardım çalışmaları başlatıldı.

Haberin Devamı