Dışı sportif içi sofistike! İşte karşınızda yeni Qashqai...

Dünyanın ilk crossover’ı Nissan Qashqai, sıra dışı yenilikleriyle sınıfında liderliğe devam ediyor. Nissan Türkiye Genel Müdürü Sinan Özkök, sportif ve sofistike tasarımıyla dikkatleri üzerine çeken yeni Qashqai’yi anlattı.

Dışı sportif içi sofistike İşte karşınızda yeni Qashqai...

Dünyada olduğu gibi Türkiye’de de kompakt yani C sınıfında SUV (crossover) satışları hızla büyürken, rekabette aynı ölçüde artıyor. Dünyanın ilk crossover’ı Nissan Qashqai, otomotiv sektöründe yeni bir çığır açtı, öyle ki 2007’de bu sınıfta 3 bin adedi bile bulmayan SUV satışları 2016’da 65 bin adede ulaşırken, model sayısı ise 20’yi aştı.

C-SUV sınıfını yaratan ve 10 yıldır lider olan Nissan Türkiye Genel Müdürü Sinan Özkök ile Göcek’teki Rixos Premium’da yeni Nissan Qashqai’nin basın lansmanında buluştuk. Yeni Qashqai’nin büyük heyecan uyandırdığını kaydeden Özkök, “2007’de satışa çıkan Qashqai ilk SUV özelliğini taşıyor. Türkiye’de yılda 18 bin adet satış ile pazar lideri” diyor. Piyasaya çıktığı 2007’den bu yana 2.3 milyon adet satan Qashqai, yenilenen yüzü, eklenen donanımları ve yeni premium iç mekânı ile pazardaki gücünü pekiştirmeye hazırlanıyor. Qashqai, tamamen yenilenen ön yüzüyle daha dinamik ve sportif bir görüntüye kavuşurken iç tasarımda yapılan geliştirmeler ile de premium bir kimlik kazanmış.

Haberin Devamı

Premium kimlik kazandı

Qashqai’nin yeni ön yüzünde daha dinamik ve sportif bir görüntü hakim. Bir önceki versiyonlara göre ise en belirgin değişim V motion ızgarada. Biraz daha kaslanan ızgara, aşağıya doğru inen sis farları ve ‘bumerang’ tipi LED farları ile Qashqai’deki değişimin en net göstergesi. Sportif jantları ve köpekbalığı tipi anteni de yenilenen Qashqai’ye çok yakışmış. Ama asıl değişim iç tasarımda. Nissan Qashqai’yi rakiplerinden ayıran da içeride yapılan geliştirmeler ki bu araca premium bir kimlik kazandırmış.

Dışı sportif içi sofistike İşte karşınızda yeni Qashqai...

Artırılmış teknoloji

Günümüz teknolojileri güvenli sürüş algısını da güçlendiriyor. Nissan’ın yeni Qashqai’ye de eklediği ‘Nissan Intelligent Mobility’ sistemi, otomobillerini sürüş güvenliği ve konforu açısından daha çekici kılan teknolojilerin tümünü içeriyor. Park esnasında çarpmaları önleyen akıllı arka çapraz trafik uyarı sisteminin de adapte edildiği Qashqai’deki ‘kör nokta’ sorunu da ortadan kalkmış oluyor. Sistem, kör noktalardan veya köşelerden yaklaşan araçlara karşı ya da araç hareket halindeyken park etmiş başka bir araca yaklaşırsa sürücüyü sesli ve görüntülü olarak uyarma özelliğini taşıyor. 2014’ten beri akıllı çarpışma önleme sistemine sahip olan Qashqai, yaya algılayan sistemi de hanesine eklemiş. Yayaya duyarlı çarpışma önleme sistemi, radar ve kamera kombinasyonu ile çarpışmaları önlemeye ve çarpışmaların şiddetini hafifletmeye yardımcı oluyor. Öte yandan geliştirilen kör nokta uyarıları artık kamera görüntülerinden ziyade radar verilerine dayandırılarak daha geniş bir alanda, daha doğru algılama sağlıyor.

Haberin Devamı

Dışı sportif içi sofistike İşte karşınızda yeni Qashqai...

Kuralları baştan yazacak

Qashqai’nin yalnızca sahip olduğu teknolojilerle değil iç ve dış tasarımıyla da 10 yıldır sınıfının öncüsü konumunda olduğunun altını çizen Özkök, “Türkiye ve Avrupa’da yıllarca en çok satan SUV modeli olması, Qashqai’ye bir lider duruşu kazandırdı. Şimdi yapılan premium yenilikler ve değişiklikler ile kuralları baştan yazacak. Yeni Qashqai, Nissan’ın Intelligent Mobility vizyonunun güçlü bir yansıması olan akıllı güvenlik özelliklerini, tasarımı ve konforu birleştirerek yeni dönemde şehrin hâkimi iddiasını sürdürecek, lider duruşuyla artık çok daha güçlü” diye konuştu.

Haberin Devamı

Özkök’ün bahsettiği “gücün” arkasında ise dünya otomotiv sektörünü domine eden üç dev marka, Nissan, Renault ve Mitsubishi Motors’un birleşerek satın alma, ortak araç platformu, teknoloji, ortak tesis kullanımı ve büyüyen pazarlar olmak üzere birçok alanda yaptıkları işbirliği yatıyor. Sinan bey Nissan-Renault ve Mitsubishi markalarının satışları birlikte bu yılın ilk 8 ayında dünyada toplam 7 milyon satış gerçekleştirdiğini, bu 7 milyon satışın 4 milyonunu ise Nissan’a ait olduğunu söylüyor. Stratejik hedeflerini 2022 yılına odaklayan üç dev şirket dört yıl sonra toplamda 14 milyon araç satışını hedefliyor. Nissan iki yılda “global markalar sıralaması”nda da 49’uncu sıradan 39’uncu sıraya yükseldiğine dikkat çeken Özkök, bu yılın ilk dokuz ayında Türkiye’de 20 bin 695 adet araç satışı yaptıklarını ve otomotiv pazarı yüzde 5 gerilerken Nissan’ın pazar payını yüzde 25 artırdığını da sözlerine ekliyor.

Haberin Devamı

Dışı sportif içi sofistike İşte karşınızda yeni Qashqai...

Lider doğulur...

Türkiye’nin en çok satan SUV’u Qashqai, sloganı ise “Lider doğulur”. Qashqai orta segmente hitap ederken iç mekanlardaki premium algısı rakiplerinden aracı ayıran en belirgin özelliği ve Nissan bu algıyı geliştirmeye odaklanmış durumda. Özkök, “Neden Qashqai” sorusuna da şöyle yanıt veriyor, “Qashqai güvenli, konforlu ve geniş olduğu için çok tercih ediliyor. Türkiye’de 104 bin kişi Qashqai kullanırken her dört SUV’dan biri de Qashqai” diyor.

Aracın premium iç tasarımına gelince; deri koltuklar, Bose müzik sistemi, dört köşeli spor direksiyon, ergonomik vites topuzu, akıllı sürüş sistemi premium algısını pekiştiren özellikler. Türkiye’de en çok satan Tekna 144 bin TL, Sky Pack modeli ise 154 bin TL’den başlayan fiyatlarla satışa çıktı. Sinan Özkök Sky Pack’lerin üstüne bir kat daha donanım koyduklarını buna rağmen fiyatın 4 bin TL artıp donanımın ise ikiye katlandığını belirtiyor.

DİĞER YENİ YAZILAR