Bodrum’da bir sanat eseri!

Nedir Audi A5 Sportback’ı özel kılan? Bence sıradışı tasarımı... İtalyan Walter de Silva A5 için, “Şu ana kadar dizayn ettiğim en güzel araba” diyor.

Yokuş başına geldiğinde,

Bodrum’u göreceksin.

Sanma ki sen,

Geldiğin gibi gideceksin,

Senden öncekiler de,

Böyleydiler...

Akıllarını hep Bodrum’da

Halikarnas Balıkçısı

Bırakıp gittiler....Karşımda Fazıl, arkamda deniz, havada meltem ve tuz kokusu... Notalar parmaklarından dökülüyor, Fazıl Say çalıyor, Rus Devlet Senfoni Orkestrası eşlik ediyor. Fazıl çalıyor kendinden geçmiş, notalar uçuşuyor, seyirciye ok gibi saplanıyor. Yalınlığın şahaneliği içinde piyanoya vuruyor. Eric Satie’nin akıntıya kapılmış küçük bir sandalda gidiliyormuş hissi uyandıran Gnossienne No: 1 ile başlıyor finale.. Büyük alkış tufanı sonrası, beş kez bis yapıp Elle Fitzgerald - Louis Armstrong’un Summertime’ını, ardından da Kara Toprak’ı dinletiyor bize. Havada deniz, havada müzik, havada aşk kokusu.

Havada festival çoşkusu...

Klasik miziğin destekçisi Audi

Bodrum Klasik Müzik Festivali; Audi’nin sponsorluğunda bu yıl 13’üncü kez müzikseverlerle buluştu. Audi’nin genç ve dinamik Genel Müdürü Gino Bottaro; D-Marin Turgutreis Klasik Müzik Festivali adı ile başlayan ve 13 yılda Bodrum geneline yayılan Müzik Festivali’ne kurum olarak başından beri destek verme nedenlerini şu güzel sözlerle anlatıyor: “Audi, başta Almanya olmak üzere küresel çapta klasik müziğe değer veriyor; Salzburg, Bayreuth gibi dünyaca ünlü festivallere 20 yılı aşkın süredir sponsor olmayı önemsiyor. Bodrum Müzik Festivali’nin gelmiş olduğu noktada Doğuş Otomotiv Ailesi olarak ülkemizdeki klasik müzik tutkunlarına ve sanatçılarına ufak bir katkımız olduysa bundan keyif ve onur duyarız.”

Haberin Devamı

Tasarım ödüllü kült otomobil

Bodrum Yarımadası’nın eşsiz doğasında düzenlenen etkinlikte Audi, müzik keyfini otomobil tutkusuyla bir araya getirdi. Festivale katılan müzikseverlere yeni A5 Sportback modelini de tanıttı.

Nedir A5 Sportback’ı özel kılan? Bence sıradışı tasarımı... Audi, A5 Sportback ile klasik, kafımızda yer edinmiş, kalıplaşmış, hatta bir parça kendini tekrar eden ‘küt’ tasarımın dışına çıkmış, “Stil ikonu” bir model yaratmış. Tabii arabayı dünya otomobil tasarımcılığının bir numaralı trendsetteri çizerse böyle olur. İtalyan guru Walter de Silva, A5 için “Şu ana kadar dizayn ettiğim en güzel araba” demekten kendini alamıyor.

Haberin Devamı

Spor bir aile arabası konsepti

A5 Sportback; “Lüks bir spor aracım olsun, ama aile arabası gibi de iş görsün” diyen biz iflah olmaz otomotiv tutkunları için bulunmaz bir Hint kumaşı. Araç sedan, station wagon ve spor araba kavramlarını bünyesinde harmanlamayı başarmış. Sedan kadar konforlu, coupe kadar zarif, station wagon kadar da kullanışlı. A4’ten daha uzun, daha alçak, geniş, dingil mesafesi daha fazla ve hatcback bir kuyruğa sahip. Bagajı ise bütün bir IKEA kutularınızı alacak büyüklükte, beklediğimden çok fazla, tam 480 litre!

Yüz metreden fark edilen dizayn

Görünüm olarak A7’lerin küçültülmüş versiyonu gibi, mekanik olaraksa A4’lere eş. Kaslı kaput çizgisinden sonra ilk dikkati çeken LED farları. Arka bagaj kapağında spoyler etkisi yaratan çıkıntı ve yine LED destekli stop grubu A5 Sportback’i spor dinamik gösteriyor ve yüzlerce metre uzaklıktan diğer arabalardan ayırt edilmesini sağlıyor.

Haberin Devamı

İç tasarımı şık, ses sistemi özel

İç tasarıma gelince... Kullanılan malzemeler her zamanki gibi kalite açısından en üst seviyede. Alçak oturma pozisyonu nedeniyle kendinizi coupe araç kullanıyormuş gibi hissediyorsunuz. Otonom sürüşe destek veren yapay zeka teknolojisi de bu araçla kullanılmaya başlanmış. ‘Ses sistemi ne’ derseniz, Bose ya da Bang & Olufsen arasından seçim yapabiliyorsunuz.

Yüksek hızda güvenli ve rahat

Araç yere yakın olduğundan, sürüş sırasında yüksek hızla ile bile virajları çok kolay alıyor, direksiyonda sizi yatırmıyor, yol tutuşu gayet iyi. Ayrıca yüksek sürate çıktığınızı da pek algılamıyorsunuz. Sarsıntısız, sessiz, stabil ilerliyor, yol sesini ve gürültüsünü kokpite vermiyor, sadece tatlı motor homurtusu uzaktan duyuluyor. Bu da sizi psikolojik olarak koltuğunuzda rahatlatıyor, son derece rahat bir sürüş keyfi yaşıyorsunuz. Dinamik modda amortisörler darbeleri sert şekilde iç mekana yansıtırken, comfort mod çukurları hissedilir şekilde yumuşatıyor.

Haberin Devamı

Fiyatı bu yıl yarı yarıya düştü

Audi, bu yıl yeni A5 Sportback’lerin Türkiye’de satış patlaması yapmasını bekliyor. Çünkü ilk kez bu yıl araçlara 1,4 TFSI benzinli motor seçeneği eklenmiş. Bu da 2,0 motorlu olanlara göre satış fiyatının neredeyse yarı yarıya düşmesi anlamına geliyor. 1,4 motorlar tassaruflu, 100 kilometrede 5.4 litre yakıt tüketiyor. Bu fiyat avantajıyla A5 Sportback’ler, kısa sürede başta A4’lere rakip olmak üzere, büyük sükse yaparsa hiç şaşırmam. Çünkü sürücüsünü şımartacak her özelliğe sahip.

..Ve saatler gece yarısını vurmuş, Fazıl’ın resitalinden “sihirli bal kabağı” arabamla uzaklaşan Sindrella misali virajlı yollardan dönüş yolundayım. Bu büyülü gece birkaç dakika sonra otelde son bulacak ve ben sabah gerçek hayata döneceğim. Havada deniz, havada meltem, havada tuz kokusu. Radyodan bir tını yükseliyor;

“Nasıl anlatsam,
nereden başlasam;
Biraz deniz, biraz müzik, biraz uyku,
Tüm isteğim buydu...
Bodrum Bodrum...
Bodrum Bodrum...”

DİĞER YENİ YAZILAR