Gazete Vatan Logo

Güney Koreli Daewoo Manisa’ya yerleşti

4 yıldır Avrupa’ya gönderdiği çamaşır makinesini Vestel’e ürettiren Güney Koreli teknoloji devi Daewoo’nun artık buzdolabından televizyona kadar tüm beyaz eşyaları Manisa’daki Vestel City’den çıkacak. Daewoo, bu anlaşma ile Avrupa’daki gücünü 2’ye katlayacak.

Güney Koreli Daewoo Manisa’ya yerleşti

Dünyanın en büyük teknoloji üreticisi ve ihracatçısı ülkelerinden biri olan Güney Kore dünya pazarlarındaki payını arttırmaya devam ediyor. Öncelikli hedefi ABD ve Avrupa’daki tüketicilere daha fazla ürün satmak olan Güney Kore’nin Samsung ve LG’den sonra en büyük 3’üncü elektronik üreticisi konumundaki Daewoo da bu konuda çok önemli bir adım attı. Avrupa ve Afrika pazarına ürünlerini daha efektif şekilde ulaştırmak isteyen şirket üretim üssü olarak Vestel’i seçti.

2 kat büyüyecek

Daha önce Daewoo’nun Avrupa pazarına gönderdiği çamaşır makinelerini üreten Vestel 4 yıldır süren bu iş birliğini farklı bir boyuta taşıdı. Önümüzdeki günlerde Vestel, Deawoo markalı çamaşır makinelerinin yanında kombi, buzdolabı, bulaşık makinesi ve televizyon gruplarını Manisa’daki Vestel City’de üretecek. Bu anlaşma ile Vestel üretim kapasitesini artırıp ihracat ağını büyütmeyi amaçlarken Daewoo da 2 yıl içerisinde Avrupa pazarındaki etkiliğini ve satışlarını 2’ye katlamayı hedefliyor.

Kendimizi geliştiriyoruz

Haberin Devamı

Dünyanın birçok teknoloji devi ile iş birliklerine devam ettiklerini belirten Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Turan Erdoğan şunları kaydetti: “Vestel olarak 155 ülkeye ihracat yapıyoruz. Dünya devleriyle iş birlikleri yaparak hem kendimizi geliştiriyoruz hem de Vestel ve Türkiye’nin adını dünyaya duyuruyoruz. Kapsamı genişleyen bu anlaşmanın da her iki şirket için faydalı olacağına inanıyorum. Daewoo Electronics, global satış ağı ve pazarlama yeteneklerini Vestel’in gelişmiş üretim yetenekleri ile birleştirerek Avrupa pazarında daha sağlam bir konum elde etmeyi hedefliyor.”
Stratejik ortak
Daewoo’nun Güney Kore’de ve Çin’de dev üretim merkezleri bulunuyor. Marka 2014 yılından itibaren Dayou Winia gibi markaları bünyesine katıp üretim merkezlerini Güney Kore dışına çıkarıyor. Böylece hakim olmak istediği pazarlara daha yakın üretim hatları ile maliyetleri düşürüp rekabet avantajı sağlıyor. Daewoo’nun gelirlerinin yüzde 70’ini yurt dışı satışları oluşturuyor. Markanın Vestel ile iş birliğini güçlendirmesi de yurt dışı satışlarındaki ağırlığın artırılması noktasında çok önemli bir yer tutuyor. Hatta markanın en önemli stratejik ortaklarından biri olarak belirtiliyor.

Haberin Devamı