Gazete Vatan Logo

Güney ışıklarını görmek için ilk yolcu uçuşu gerçekleşti! Fiyatı ise...

Aurora Australis’i izlemeye yönelik ilk ticari uçuş, 130 kişinin katıldığı yolcularla sosyal medya deneyimini paylaşarak, Yeni Zelanda’da Cuma günü erken saatlerde indi.

Güney ışıklarını görmek için ilk yolcu uçuşu gerçekleşti! Fiyatı ise...

Güney ışıklarını görmek için ilk charter uçuşunda Aurora Australis’ten korkan yolcular

Sekiz saatlik charter uçuşu Perşembe günü Güney Adası’ndan çıktı ve organizatörlerin yolculara aurora bakışını garantilediğini söylediği 62 derecelik bir enlem noktasına uçtu.

Binlerce dolar veren yolcuları taşıyan uçak gece vakti havalandı ve kutup dairesi üstünde turlar attı. Eşi benzeri olmayan manzarayı izleyen yolcuların çektiği fotoğraflar, dünyada ses getirdi.

Yoldaş Roz Charlton Facebook’ta “Hayatlarımız bu inanılmaz tecrübe ile sonsuza dek değişti ve son derece bu olağanüstü etkinliğin bir parçası olduğumuz için minnettarız” dedi. Diğerleri resimlerini hashtag #flighttothelights altında paylaştı.

Organizatör Dr Ian Griffin, Güney kutup yolunun üçte ikisini dolaştık, güney ışıklarının inanılmaz bir görüntüsünü gördük, güzel resimler ve evde bekliyoruz “diye belirtti Yeni Zelandalı TVNZ’e verdiği demeçte...

Mallorca’dan bir İspanyol turist olan Rafael, uçuşun çevrimiçi ilan edildiğini gördüğünü ve “bu macerada” gitmesi gerektiğine karar verdiğini söyledi.

Haberin Devamı

Organizatör, uçuşun popülerliği göz önüne alındığında, gelecek yıl ikinci bir planlama yaptıklarını açıkladı.

Aurora Australis ve kuzey muadili Aurora Borealis, Dünyanın manyetik alanı güneş tarafından yayılan elektrik yüklü parçacıklarla etkileşime girdiğinde ortaya çıkar. Aralık 2015’te Tasmanianlar, aurora’nın canlı yeşil ve mor ışıklarını Hobart kadar kuzeyden görmeyi başardılar.

Uçakta bir TVNZ muhabiri olan Mark Hathaway, yolcuların uçuş saatinin yaklaşık dört saatini aurora’yı izleyerek geçirdiklerini söyledi. “Birçok insan Noel’de çocuklara benziyordu,” dedi.

Söz konusu seyahata yoğun ilgi var. Ekonomi biletleri 2 bin 800 dolar, business class biletleri ise 5 bin 600 dolar olan seyahate katılmak isteyenlere en erken gelecek yıl için yanıt verilebiliyor