Gazete Vatan Logo

Güneşli Park satışa çıktı

Gül, 120 milyon TL’ye Güneşli’nin en büyük sitesini inşa edecek

Gül İnşaat, Güneşli’nin en değerli arazisinde 300 konut ile AVM’den oluşan ve ilçenin en büyük sitesi olacak Güneşli Park’ı satışa çıkardı. 120 milyon TL’ye malolacak proje, iş merkezlerine yakın konumuyla lojistik ve tekstil firmalarından basın kuruluşları ile havayolu çalışanlarına 450 kişiden talep aldı.

İnşaat sektöründe Skyport, Perla Vista, Loca, Metroport, Rose Marine, Otoport, Fly Inn, Colorist ve Yeşilköy Konakları gibi birçok konut ve alışveriş merkezi (AVM) projesine imza atan Gül Inşaat, 120 milyon TL yatırımla Güneşli’nin en büyük sitesini inşa etmek için harekete geçti.

Güneşli’nin 60 milyon TL ile en değerli arazisini kat karşılığı alan şirket, burada 4 blokta 300 konut ve alışveriş merkezinden oluşan Güneşli Park adında yeni bir projenin satışlarına başladı. İş merkezlerine yakınlığı ile bilinen Güneşli’nin en merkezi lokasyonunda yer alan 25 bin metrekarelik arazide gerçekleştirilecek projede 90 mağazanın da yer alacağını söyleyen Gül İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Sönmez Aydın, “İş merkezleri açısından önemli bir lokasyonda yer alan proje, Kuyumcukent ve Matbaacılar Sitesi’ne de çok yakın. Bu nedenle lojistik firmaları, basın kuruluşları, tekstil, kuyum ve havayolu çalışanlarından olmak üzere 450 kişiden şimdiden talep aldık” dedi.

Eylül 2012’de teslim edilecek

İnşaatına yeni başlanacak olan ve 2012 yılının Eylül ayında sahiplerine teslim edilmesi planlanan Güneşli Park’ta, 1+1’den 5+1’e, çatı dubleksinden bahçe dubleksine kadar 8 farklı daire seçeneği bulunuyor. Metrekare fiyatlarının 2 bin 200 TL’den başladığı projede daire büyüklükleri 70 ile 300 metrekare arasında, fiyatları ise 150 bin ile 700 bin lira arasında değişiyor. Projenin 1 milyon nüfuslu Güneşli bölgesinin kaliteli konut ihtiyacına hitap ettiğini kaydeden Gül İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Gül, Güneşli Park’ta oturmak veya yatırım amaçlı ev almak isteyen tüketicilerin Kasım ayının sonuna kadar geçerli olan lansman fiyatı üzerinden yüzde 25 peşinatla 36 ay sıfır faizle ev sahibi olabileceklerini belirtti. Gül; “Yatırımcılar için ana caddeye cepheli 90 mağaza bulunmakta. Projede 2 bin metrekare hipermarket, 2 bin 300 metrekare teknomarket ve 2 bin 700 metrekare spor merkezi de var” dedi.

Referandum sonrası piyasada gerginlik azaldı, yatırımlar canlandı

REFERANDUM sonrasında gayrimenkul piyasasını değerlendiren Gül İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Gül, “Referandum sonrası piyasada gerginlik azaldı, yatırımlar yeniden hareketlendi. Birbiri ardına yeni projelere imza atılıyor. Biz de bu kapsamda yatırımlarımızı büyüteceğiz. Anadolu yakasında da karma yapılı farklı projelere başlayacağız. Şu anda araştırma sürecindeyiz” diye konuştu.

TEM ve E-5 çevreyollarının tam ortasında konumlanıyor

FUAR merkezlerine ve Atatürk Havalimanı’na çok yakın konumlanan Güneşli Park, bölgesinde kaliteli konut ihtiyacına cevap vermeyi amaçlıyor. Proje, TEM ve E-5 çevreyollarının tam ortasında konumlanıyor. 3’üncü katından itibaren Marmara Denizi ve havalimanı manzaralı projede bütün daireler gün ışığından maksimum faydalanmak üzere tasarlandı. Projede güvenlik sistemleri ve sosyal olanaklar da unutulmadı.

Teknik Yapı Deluxia’da 8 gün sürecek fiyat avantajı başlatıyor

Batı Ataşehir’de 482 dairelik Deluxia Palace ve 220 dairelik Deluxia Suites’den oluşan Deluxia projesinin ilk etabının önemli bir kısmının satışını Mart 2010’da gerçekleştiren Teknik Yapı, projenin ikinci etabında yer alan farklı tip, büyüklük ve cepheye sahip 218 daireyi lansman fiyatları ile satışa çıkardı.

Yüksek şerefiyeli grup içinde yer alan 2. etap dairelerin 145 adedi Deluxia Palace, 73 adedi ise Deluxia Suites’de bulunuyor. Satışa sunulanların büyük kısmını brüt 67.07 metrekareli 1+1 tipi daireler oluşturuyor.

Prim potansiyeli yüksek

Deluxia Palace’da yer alan dairelerin fiyatları 161 bin 500 TL’den, Deluxia Suites’de yer alan dairelerin fiyatları ise 154 bin 600 TL’den başlıyor. Ses ve ışık gösterisi yapılacak olan havuz ve gölet manzarasına sahip 2. etap satışında da ilk gelen müşterilere avantaj sağlayacak satış stratejisi uygulanıyor. Deluxia projesinin ilk etap satışlarının Mart ayında kısa süreli ‘fiyat avantajı’ ile başladığını hatırlatan Teknik Yapı Holding Başkan Yardımcısı Umut Durbakayım, ikinci etap satışlarında da aynı fırsatın sunulacağını açıkladı.

Satışlarda belli bir noktaya ulaştıktan sonra metrekare birim fiyatlarında bir düzenleme yapılacağını açıklayan Umut Durbakayım, “Teknik Yapı olarak satışa sunduğumuz tüm projelerde belli bir yüzdeye ulaştıktan sonra fiyat artışı yapıyoruz. Böylece hem ilk gelen müşterilerimize uygun fiyat olanağı sunuyoruz, hem de belli bir primi garanti etmiş oluyoruz. Sonuçta, bizden daire almak için erken davranan müşterilerimize avantaj sağlıyoruz” dedi.

Umut Durbakayım avantajlı fiyat uygulamasının 17 Ekim akşamına kadar süreceğini belirterek “Deluxia projemizdeki mevcut fiyatlar bile bölgedeki fiyat seviyesinin altında. Ancak biz projelerimizden daire almak için gelen ilk müşterilerimize önemli bir avantaj sunmak istiyoruz. Uygun fiyat seviyesini de yüzde 5 gibi aşağıdan başlatarak ikinci etap satışlarına start vereceğiz. Finans Merkezi’ne ev sahipliği yapacak olan Batı Ataşehir’deki prim potansiyelini göz önünde bulundurarak bu satışı sadece 8 gün sürdüreceğiz” açıklamasında bulundu.

Saray konseptiyle yükselecek

Deluxia’da Palace, tek bloktan oluşan 19 katlı, saray konseptli ihtişamlı bir bina ve 8 ticari birimden oluşacak. Projenin etrafında büyüklüğü 37 ile 160 metrekare arasında değişen 5 adet gölet yer alacak ve bu göletler su gösterilerine sahne olacak. Projede açık yüzme havuzu, çocuk oyun sahası, çocuk kulübü, yarım basket sahası, yürüyüş ve koşu parkuru yer alacak.

Deluxia Palace’ın sosyal tesislerinde TV odası, kütüphane, toplantı odası, alt katlarda ise sauna, fitness center, step/aerobik/plates merkezi, vitamin bar, dinlenme odaları, buhar odası, Türk Hamamı, masaj odaları ve bir kapalı havuz yer alacak. Toplam 559 araçlık kapasitesi olan kapalı otoparkta 1+1, 2+1 tipi daireler için 1, 2+1 dubleks, 3+1 ve 4+1 daireler için 2 araçlık otopark alanı bulunacak. Deluxia Suites’de ise 3 ayrı cephede büyüklükleri 240 ile 350 metrekare arasında değişen üç ticari birim tasarlanıyor. Projede her daire için bir adet kapalı otopark alanı da tahsis edilecek.

Yüzde 1 peşinat ödemek cazip geldi, Adapark’ın 3’üncü etabı hızlı satıldı

Çamlıca Tepesi’nin Ümraniye eteklerinde 155 dönümlük arazide 1.038 konutluk ‘Exen İstanbul’ adında projeyi Eylül ayında satışa çıkaran Sur Yapı, Aydın Örme işbirliğiyle Sarıgazi Sancaktepe’de başlattığı 200 milyon dolar değerindeki Adapark projesinde de hızlı bir satış grafiği yakaladı. 826 konuttan oluşan Adapark’ın 1. etabının tamamını, 2. etabınsa yüzde 95’ini satan şirket, 3. etap satışlarında ise 3 haftada yüzde 20 seviyesine geldi. 444 konuttan oluşan 3. etapta yüzde 1 peşinatla yeni bir yaşam” kampanyası kapsamında ev sahibi olmak isteyenler, konut bedelinin yüzde 25’ini Sur Yapı’ya yüzde 1 peşin, 6 ay sonra yüzde 4, 12- 24 ay sonra ise yüzde 10’ar olmak üzere ödeyebiliyor.

Sosyal tesis ücretsiz

5 tip örnek dairenin de gezilebildiği ve 3. etapla birlikte 17 farklı tipte daire seçeneğinin daha sunulduğu Adapark’ta, daire büyüklükleri 66 ile 284 m2 arasında çeşitlilik kazanıyor. 1+1 dairelerde 66 ve 70 m2 olanakları sunulurken, 2+1 daireler 80 ile 132 m2 arasında 11 farklı seçenekten oluşuyor. 3+1 ve daha geniş yaşam alanlarını tercih edenleri ise 115 ile 284 m2 arasında değişen 3+1, 3.5+1, 4+1, 5+1 ve 5.5+1 daireler bekliyor.

Yüzde 75’i yeşil alan ve rekreasyon alanından oluşan proje, oyun alanları, aerobik ve pilates salonu, fitness, bay ve bayan sauna, yüzme havuzları, medya salonu gibi birçok sosyal alanıyla da ev sahiplerine ayrıcalıklı ve konforlu bir yaşam sunuyor. Planlanan Metro istasyonuna yürüme mesafesinde yer alan Adapark ile ulaşım da oldukça kolay olacak.

Engelliler unutulmadı

Klasik çocuk parklarından farklılaşan oyun alanları yaş gruplarına göre ayrışıyor. Yetişkin ve çocuk yüzme havuzlarına sahip projede yazın açık, kışın kapalı yüzme havuzu olarak kullanılabilen özel bir havuz daha bulunuyor. 960 metre yürüyüş ve bisiklet parkuru olan Adapark’ta, ev sahipleri bisikletleri için de park alanlarına sahip olacak. Ayrıca projenin içerisinde yer alan yeşil adalarda yürüme yolları da bulunuyor. Projede ev sahipleri sosyal tesisteki tüm bu olanaklardan diğer pek çok projenin aksine ekstra hiçbir ücret ödemeden faydalanabiliyor.

Balıklı bir gölün yer alacağı ve doğaya önem verilen bir konseptin ön planda olduğu Adapark’tan daire sahibi olanlar, nar, elma, kiraz, kayısı gibi ağaçlarla süslü meyve bahçeleriyle de tanışacak. Projede engelli kişilerin rahatlığı için de tüm detaylar düşünülmüş. Bu kapsamda projede blokların giriş çıkışlarında, sosyal tesislerde engeli wc’leri, sosyal tesis girişlerinde rampalar yer alıyor.

Haberin Devamı