Gazete Vatan Logo

Güneşlenirken nelere dikkat etmeliyiz?

Bronz bir ten sizi ne kadar güzel gösterirse göstersin cildinizin de bir o kadar çabuk yaşlanmasına sebep oluyor. Cildinizin rengi ne kadar koyulaşmışsa cildiniz o kadar tahrip olmuş demektir. Bronzlaşmak uğruna kullanılan kakao, zeytinyağı, kola gibi ürünler cildin tahribatını artıyor…

Uzmanlar, cildinizin rengi ne olursa olsun mutlaka güneş kremi kullanılması gerektiğini vurguluyor. Güneş kremi her ne kadar tüm zararlı ışınların etkisini yok etmese de cildinizdeki etkileri indirmeye yardımcı oluyor.

Özellikle 3 yaşa kadar bebeklerin güneş altında tutulmaları son derece tehlikeli. Bu yaşa kadar bebeklerin koruyucu mekanizması gelişmemiştir. 3 yaşa kadar güneş lekeleri ileriki yaşlarda kanser riskini artırıyor.

Cebinize uygun tatil seçenekleri için tıklayın!

Peki güneşlenirken nelere dikkat etmeliyiz?

Eğer ten renginiz beyazsa en hassas cilde sahipsiniz demektir. Kışın 15 faktörlü yazın ise en az 30 faktörlü güneş kremi kullanmanız gerekir.

Eğer ten renginiz esmerse en az 15 faktörlü güneş kremi kullanmalısınız.

Cildinizde kahrengi lekeler varsa fiziksel filtre içeren yüksek koruma faktörlü ürünleri tercih edin.

Güneşten koruyucular ultraviole adını verdiğimiz UV-A ve UV-B ışınlarına karşı koruma sağlar. İyi bir korunma için her ikisine karşı koruyan filtreler içeren ürünleri alın. Etikette yazan ‘SPF’ terimi UV-B ışınları için güneş yanığına karşı korumayı anlatır. ‘SPF’ spektrumunun artışı koruyuculuk değerini değil koruma süresini gösterir. Güneş koruyucu alırken UV-A’ya karşı da koruyucu filtreler içeren ürünlerin tercih edilmesi gerekir. Güneş koruyucularını her yıl yenilemeye özen gösterin.

Haberin Devamı

Tatil seçenekleri için tıklayın!