Gazete Vatan Logo

Güneşi Almanya’dan Türkiye’ye taşıyacak

OC3, Almanya’nın en büyük güneş paneli üreticilerinden Solarion AG’yi patent haklarıyla devraldı. Şirket, panel hücreleri, Ar-Ge yatırım ve üretimi konusunda Türkiye’yi dünya arenasına taşıyacak

Güneşi  Almanya’dan Türkiye’ye taşıyacak

Türkiye’nin en genç ileri teknoloji şirketlerinden biri olan OC3 AG, Türkiye’yi güneş panelleri teknolojisinde dünyada söz sahibi ülkelerden biri yapmaya hazırlanıyor. OC3 AG, dünyanın en ince ve esnek güneş paneli üreticisi olan Alman enerji şirketi Solarion AG’yi devralarak kullanım alanı her geçen gün artan güneş panellerinin, Ar-Ge ve üretim faaliyetlerini gerçekleştirecek.

Yapı, enerji, kimya ve teknoloji alanlarında faaliyet gösteren NGIM Holding’in teknoloji ve enerji sektörlerindeki faaliyetlerini bir üst lige taşıyacak yatırımı olan OC3 AG’yi 2015 yılında kurduklarını anlatan OC3 AG Kurucu Ortağı ve CEO’su Can Nuhoğlu, üretim ve patent hakları ile alınan Solarion AG’nin stratejik öneme sahip olduğunu söyledi.

Hedef söz sahibi olmak

Türk yatırımcıların son dönemde yurt dışında gerçekleştirdiği en önemli yatırımlarından birine imza attıklarını belirten Nuhoğlu, “Bu konuda en büyük adımı Almanya’da gerçekleştirdiğimiz yatırımla attık. Almanya’nın güneş enerjisi teknolojileri bakımından en büyük yatırımlarından biri olan Solarion fabrikasını devraldık. 1990’da kurulan Solarion’un, Almanya’nın Silikon Vadisi

Haberin Devamı

olarak anılan Leipzig ve Dresden kentinde iki tesisi bulunuyor. Şirketin üretim kapasitesi yıllık 30 MW’ın üzerinde. Tüm bunların yanı sıra sahip olduğumuz ileri düzeydeki üretim kabiliyeti ile dünyanın önde gelen teknoloji firmaları ve uzay enstitüleri ile birlikte ortak projeler geliştirmeye başladık” diye konuştu.

OC3 AG’nin kurucu ortağı ve COO’su Nazım Yavuz da yüksek verimli monokristalin yarı esnek ve binalara tam entegre ileri teknoloji güneş panelleri ile önce Türkiye ve Avrupa’da sonra da dünya arenasında söz sahibi olmayı hedeflediklerini söyledi.