Gazete Vatan Logo

Güneş tutulması için, Konya'ya akın var

Türkiye'de güneş tutulmasının izlenme süresinin en uzun olacağı illerden biri olan Konya'da 29 Mart için hazırlıklar sürüyor

Konya Kültür ve Turizm Müdürü Abdülsettar Yarar, 29 Mart için yerli ve yabancı turistlerin yanısıra bilimadamlarının da Konya'ya akın ettiğini, yoğunluk nedeniyle otellerin doluluk oranının yüzde 100'e ulaştığını söyledi. Yarar, güneş tutulmasının çıplak gözle izlenmemesi için, turistlere dağıtmak üzere bin adet özel filtreli karton gözlük siparişi verdiklerini de kaydetti.

Güneş tutulmasının en uzun Konya'da izlenmesinin, tanıtım açısından önemli olduğunu belirten Konya Kültür Müdürü Abdülsettar Yarar, "Bir ay öncesinden afişler hazırladık. Afişlerimizi otel, seyahat acenteleri ile tur operatörlerine dağıttık. Turistlerin güneş tutulmasını rastgele yerlerde izlemelerini önlemek için Mevlana Müzesi bahçesinde program düzenleyeceğiz. Turistlere dağıtmak amacıyla İstanbul'dan sponsor aracığıyla bin adet özel filtreli karton gözlük getiriyoruz" dedi.

Konya'nın 3 dakika 35 saniye ile tutulmanın en uzun gözlemleneceği yerlerden biri olduğunu belirten Yarar, " Özellikle bilimadamları Konya'ya akın ediyor. Otellerimizin doluluk oranı yüzde 100'e ulaştı. Ünlü fotoğrafçılar çekimlerini burada yapacak. Güneş tutulmasını herkesin izlemesini istiyoruz. Çünkü bunu kaçıranlar 54 yıl sonra ancak tam güneş tutulmasını izleyebilecek" diye konuştu.

Yarar ayrıca 29 mart günü akşamı Mevlana Kültür Merkezi Sultan Veled Salonu'nda halka açık sema gösterisi düzenleneceğini de sözlerine ekledi.

Haberin Devamı