Gazete Vatan Logo
Sponsorlu

Güneş gözlüğünü doğru kullanıyor musunuz?

Uzmanlara göre güneş gözlüğü kullanmadaki bazı hatalar ciddi görüş bozukluklarına neden oluyor.

Güneş gözlüğü güneşin zararlı ışınlarından korunmak için en etkili yöntemdir. Ancak sadece yazın veya güneşli günlerde kullanmak büyük bir hatadır.

Kış mevsiminde de güneş gözlüğü kullanımına özen göstermek gerekmektedir. Kar, güneş ışınlarının % 80’ini yansıtma özelliğine sahiptir. Bu oran yağmurlu havalarda olduğundan 3, sahilde güneşlenirken yansıyan ışınların 5 katıdır. Bu nedenle güneş gözlüğü kışın da kullanılmalıdır.

Zevkinize uygun güneş gözlüklerine göz atmak ister misiniz?

Güneş koruması için kontakt lenslere güvenmek yanlıştır. Lensler güneş gözlüğünden çok daha az miktarda ışını süzer. Bu nedenle lens kullananlar dahil herkesin güneş gözlüğü kullanması gerekmektedir.
Geniş kenarlı bir şapka kullanmak güneş gözlüğü ihtiyacını ortadan kaldırmaz. Şapka ve güneş gözlüğü bir arada kullanıldığında yaşa başlı görme bozukluğunun % 50 oranında azaldığı görülmüştür. Ayrıca katarakt riskinde 2/3 oranında azalma kaydedilmiştir.

Sadece öğle saatlerinde güneş gözlüğü takmak yeterli değildir. Japon araştırmacılara göre sabah ve öğleden sonra güneş ışınlarının daha eğik açılarla düşmesi zararın azaldığı anlamına gelmemektedir. Güneş gözlüğü takılmadığı için en fazla zararın sabah 9 ve öğleden sonra 2’de meydana geldiği gözlemlenmiştir.

Bu güneş gözlükleri çok moda! Polarize özellikli gözlükler için tıklayın!

reklam

Haberin Devamı