Gazete Vatan Logo

Güneş dönecek, boşanma artacak!

NASA'nın duyurusu tartışma yarattı

Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Araştırmaları Merkezi (NASA), Güneş'in manyetik alanındaki ters kutuplaşma nedeniyle birkaç hafta içinde baş aşağı döneceğini duyurdu.

Bu olayın güneş sistemi boyunca dalgalanma etkileri yaratacağı belirtildi. Kulağa bir doğal felaket gibi gelen bu senaryo nedeniyle birçok kişi paniğe kapıldı. Uzmanlarsa konuya farklı bakış açılarıyla yaklaştı. İki farklı görüşü dillendiren uzmanlar NASA'nın "Güneş baş aşağı dönecek" açıklamasını yorumladı...

'Ani değişimler olabilir, boşanmalar artabilir'
Uzman Astrolog Nuray SAYARI:
"Astrolojide güneş doğum haritasında bizim kim olduğumuz, nasıl bir birey olarak yaşadığımız anlatılır. Aynı zamanda burcumuzun özelliklerini belirler. Bu durum dünyada felaketlere yol açabilir, dünya genelinde depremler, hastalıklar ve suyla ilgili felaketler yaşanabilir. Önümüzdeki haftalarda dikkatli olun insanlarda ani değişimler olabileceği gibi boşanmalar da artabilir."

'Önümüzdeki hafta dikkatli olun'

Uzman Astrolog Hande KAZANOVA:
"Güneşteki dalgalanmaların insanlar üzerinde çok etkili olduğu artık kanıtlanmış bir durum. Bu olay her 11 yılda bir oluyor. Güneş'in baş aşağı dönecek olması insanları etkileyebilir. İnsanların önümüzdeki haftalarda çok dikkatli olması gerekiyor. Bu durum nedeniyle doğa felaketlerinin artacağını düşünüyorum."

'Dünya üzerinde değişim artıyor'

Astrolog Öner DÖŞER:
"Bu olay güneş etkilerinin maksimumda yaşandığı döneme denk geliyor. Güneş aktivitelerinin arttığı dönemlerde dünya üzerindeki değişimler de artıyor. Bu olayın; aşırı iklim ve sıcaklık değişimleri, kuraklık ve sel baskınları, depremler ve volkan aktiviteleri, tsunamiler gibi doğal afetlerle, anormal hava koşullarıyla ilişkili olduğu, insan sağlığını etkilediği ve hatta kazaların artışıyla ilişkili olduğu yönünde çalışmalar var. Böylesi dönemlerde insan ilişkilerinde huzursuzluklar, psikolojik bozukluklar ve sağlık sorunlarında artış yaşanıyor."

'Gökyüzünün mesajı oldukça sert'

Astrolog Şenay YENGEL:
"Güneşin manyetik alanında yaşanacak olan bu gelişmeyi astroloji açıdan değerlendirdiğimizde çok iç açıcı bir durum değildir. Tüm dünyada önemli olaylar tezahür edecektir. Tüm bu verilerle astrolojik haritaları incelediğimizde gökyüzünün insanlığa mesajı oldukça sert. Salgın hastalıklar da artış, Hindistan ve Asya başta olmak üzere tüm dünyada yaşanacak. Şiddetli yağmurlar, tsunamiler, iklim değişiklileri ve Mayaların kehanetini doğrulayan güneş patlamalarının jeomanyetik yansımaları, uydularla iletişim sistemleri üzerinde ciddi problemler yaşamımıza neden olabilir. Pekçok ülkede siber saldırılar, nükleer silahların yaratacağı travmatik olaylar, güç ve iktidar hırsının acı sonuçları yine bu dönemin sancılı etkileri arasında."

'İlk kez yaşanmıyor, tedirginliğe gerek yok'

Ank. Ünv. Astronomi ve Uzay Bil. Öğr. Üys. Prof. Dr. Sacit ÖZDEMİR:
"Eğer güneşin değil de dünyanın manyetik kutupları yer değiştirseydi işte o zaman insanlar üzerinde çok büyük etkisi olacaktı. İnsanlar böyle şeylerden çok korkuyorlar ama bu durum ilk defa olan bir durum değil. Tedirgin olmaya gerek yok, insanları büyük ölçüde etkilemeyeceğini düşünüyorum."

'Paniğe kapılacak bir değişim yok'

Sirius Uzay Bil. Araş. Mer. Başk. Haktan AKDOĞAN:
"Güneş'teki bu olayın dünya üzerinde de, insanlar üzerinde de etkileri olacak tabii ki ama korkulacak ve endişelenecek düzeyde bir durum söz konusu değil. Ben insanların önümüzdeki haftalar içerisinde doğada toprakla zaman geçirmesini, bol su tüketmelerini öneririm. Paniğe kapılacak bir değişim olmadığı kanaatindeyim."

"DÜNYA VE İNSANLAR ÜZERİNDE ETKİSİ OLMAYACAK"

Sabancı Ünv. Öğr. Üys. Doç. Dr. Emrah KALEMCİ:
"Güneşin manyetik döngüsü içinde zaten doğal olarak aşağı yukarı her 11 yılda bir meydana gelen bir olay bu. Güneş için büyük bir olay olsa da dünyaya olan etkileri kısıtlı olacaktır. Güneş'ten başlayan ve bütün güneş sistemine yayılan bir akım örtüsünün şeklini bozacak olan bu olay yüzünden dış uzayda parçacık seviyelerinde dalgalanma olabilir ve bu bir ihtimal uyduları etkileyebilir. Ama dünya ve insanlar üzerinde etkisi olmayacak." (Habertürk)

Haberin Devamı