Gazete Vatan Logo

Gündüz vakti villaya girip para için rehin aldı

Büyükçekmece’de 3 katlı bir villaya gizlice giren Emin K. (35) evdeki 77 yaşındaki Nurten Y.’yi bıçakla tehdit ederek, kendisinden para istedi.

Gündüz vakti villaya girip para için rehin aldı

Yüzünü beyaz bir bezle maskeleyen Emin K.’yı aniden karşısında gören Nurten Y., çığlık atarak yardım istedi. Yardım çığlığını duyan komşular polise ihbarda bulundu. Evden çıkmaya çalışırken polislerin dışarıda olduğunu farkeden Emin K, Nurten Y’yi rehin aldı. Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı Rehine Kurtarma ve Müzakere uzmanı polisler Emin K., ile görüşmeye başladı. Emin K.’nın polislerle uzlaşmaması üzerine, özel harekat timi operasyon düzenledi. Müzakereci polisler Emin K’yı evin ön tarafında oyalarken, özel harekat polisleri arka taraftan Emin K. ile aynı yerden eve girdi. Emin K., gözaltına alınırken Nurten Y., de kurtarıldı. Boynunda ve vücudunun çeşitli yerlerinde bıçak kesikleri oluşan Nurten Y.’ye olay yerindeki sağlık ekipleri müdahale etti.

Gözaltına alınan Emin Y.’nin yapılan ilk sorgusunda, paraya ihtiyacı olduğu için olayı gerçekleştirdiğini söylediği belirtildi. Ayrıca Emin Y’nin bir akrabasının daha önce Nurten Y’nin yanında çalıştığının tespit edildiği bildirildi.