Gazete Vatan Logo

Gündüz üniversitede gece cezaevinde!

25 yaşındaki mahkumun ilginç yaşam öyküsü....

ERZİNCAN E Tipi Cezaevi’nde tutuklu olarak bulunurken girdiği sınavla Alparslan Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü’nü kazanan ve Muş Yarı Açık Cezaevi’ne nakledilen 25 yaşındaki Ayhan Daniş, gündüz okulundaki derslerine giriyor, akşam cezaevine dönüyor.

Erzincan E Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan Ayhan Daniş, üniversiteye hazırlık kitaplarıyla ders çalışarak YGS ve LYS’ye girdi. Bekar olan Ayhan Daniş, Muş’taki Alparslan Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü’nü kazandı. Bunun üzerine Ayhan Daniş’in nakli Muş Yarı Açık Cezaevi’ne yapıldı. Ayhan Daniş, gündüz üniversiteye gidip derslere giriyor, akşamları ise tekrar cezaevine dönüyor.

Hangi suçtan tutuklu bulunduğunu söylemek istemeyen Ayhan Daniş, "Cezaevinde olduğum süre içerisinde okumanın değerini anladım. Üniversiteye gitmeyi çok istiyordum. Gece gündüz demeden çalıştım ve Felsefe Bölümü’nü kazandım. Şimdi çok mutluyum" diye konuştu.

Öte yandan Ayhan Daniş’e, Muş Kızılay Şube Başkanı Cengiz Koç tarafından bot, kazak, gömlek, mont, pantolon ve burs verildi. Başkan Cengiz Koç, "Ayhan Daniş örnek bir davranış sergiliyor. Kendisini takdir ediyorum" dedi.

Haberin Devamı