Gazete Vatan Logo

Gündüz bir anda geceye döndü

Geçtiğimiz Cuma günü Rusya'nın Yakutistan Cumhuriyeti'nde gündüz vakti aniden geçici bir süre için geceye döndü. Gizemli olaya neyin yol açtığı bilinmiyor.

Gündüz bir anda geceye döndü

Rusya'nın Sibirya'da kalan uzak bölgelerinden birisi olan Yakutistan Cumhuriyeti'nde geçtiğimiz Cuma günü son derece ürpertici bir olay yaşandı. Yakutistan'ın orta bölgelerinde gündüz vakti bir anda geceye döndü ve ortalık zifiri karanlık oldu.

Bölgede yaşayan vatandaşlar ve yetkililer, olay gündüzün bir kaç saat süreyle geceye dönüşmesi karşısında şaşkına döndüler.

Bölgede yaşayanlar, olayın Şeytan'ın işi olduğunu öne sürdü. Bazıları ise bunun orman yangını sebebiyle olmuş olabileceğini söyledi. Fakat bölge yakınlarında herhangi bir orman yangını ihbarı alınmadı.

Rusya hükümeti meteoroloji yetkilileri, Kuzey Kutbu'na yakın üç bölgede yaşanan ani karanlığın sebebi hakkında henüz resmi bir açıklama yapmadı.

Bölge civarında herhangi bir meteor düşmesi, nükleer test denemesi ya da Güneş Tutulması hadisesi yaşanmadığı belirtildi.

Eveno-Bytantaisky'de yaşayan vatandaşlardan birisi, ABD uyduları tarafından gönderilen bir ışının radyoaktif hareketliliği artırdığı ve sıra dışı askeri hareketliliği sebep olduğu söylentilerinin kulaktan kulağa yayıldığını anlattı. İddianın doğruluğu kanıtlanamadı.

Haberin Devamı

Bazıları bu hadiseye, Rusya tarafından denenmiş olabilecek yeni tip bir nükleer füzenin ya da UFO'nun yol açmış olabileceğini söyledi.

Bölgede yaşayanlar, gündüzün geceye dönmesinden birkaç dakika önce fırtınanın yaklaştığını sandıklarını fakat bir süre sonra havanın tamamen karardığını anlatıyor.

20 Temmuz 2018 Cuma günü yerel saatle 11:30 - 14:00 saatleri süren gündüzün geceye dönmesi vakası şu an için açıklanamıyor.

Molatik